Poszukuję czegoś nowego :) LED - Magnes - kątowa

Started by Gilley, 2020-12-06, 19:13:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gilley

Hej wszystkim,
Mam mojego Olighta S1A który jest super (wiem że będę za to zlinczowany tutaj) jeśli chodzi o formę.
Dlaczego uważam ją za dobrą latarkę:
- zasilanie 1xAA (można dupkę dokupić na 2xAA)
- MAGNES
- Prosty UI
- włącznik w fajnym miejscu
- klikacz.

Co mi nie pasuje:
- Barwa światła.
- Czas pracy mógłby być lepszy nawet z tego enloopa
- wycierający się włącznik

No i teraz czego szukam skoro wiecie co ten olight mi zrobił że go lubię :)
- MAGNES - warunek konieczny, używałem tego setki razy...
- Zasilanie najlepiej AA lub co większego ale opcją adaptera na AA (mam miliard enloopów i często jak gdzieś wyjeżdżam niekoniecznie chcę zabierać ze sobą ładowarkę, a baterię kupię wszędzie).
jak się da to z możliwością przedłużki na 2xAA ale nie jet to warunek konieczny.
- Niezbyt trudne UI (nie tylko ja będę z niej korzystał). bardzo przydatne tryby: moon i beacon. obejdę się bez strobo i s.o.s ale jak będą to nie przeszkadza.
- barwa neutral white, nie chcę trupio zimnego już. a zbyt ciepłe światło też nie jest dla mnie przyjemne.
- super gdyby konstrukcja była kątowa jak np. zebry, żeby można było korzystać jak z czołówki.

oczywiście wodoszczelność i w miarę wytrzymała konstrukcja mile widziana.

Z góry dziękuję za pomoc :)

ArtP

Zebralight SC600w MKII L2, Zebralight SC52w, Zebralight H52w, Olight M2X-UT, EDC X1, ArmyTek Wizard C2 Pro, ArmyTek Viking Pro v3

Gilley

Wygląda strasznie nieporęcznie jak na EDC, ten łeb wielki, ale dzięki za propozycję.

dl00gi

Polecam Manker e03h, bardzo fajna barwa i rozkład swiatla. Mała,  kompaktowa, tania.

dl00gi

Polecam Manker e03h, bardzo fajna barwa i rozkład swiatla. Mała,  kompaktowa, tania.

Gilley

Wygląda interesująco, pytanie jak z mocą i czasem świecenia? bo to co na papierze to na papierze :)

rafalklis

Manker to solidny producent i nie przekłamuje wyników.