Olight S1 Baton nie działa na akumulatorze

Started by mobo2, 2019-10-18, 17:07:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mobo2

Panowie jakieś pomysły ? S1 Baton nie działa na akumulatorze 16340 firmy Keeppower, protected napiecie na aku 4,15 V. Na baterii cr123 działa idealnie.

1984

Zrypane zabezpieczenie.
Mam podobnie z soschine rcr 123, kupione w Gear Best - pierwsze i ostatnie aku kupione od Chińczyka. Olight S10 poświeci trochę i cyk gaśnie. Napięcie bliskie naładowania na max. A czasem diała normalnie.
Wywal zabezpieczenie i będzie ok.
Wolność, Równość, Braterstwo

"Na­leżenie do mniej­szości, na­wet jed­nooso­bowej, nie czy­ni ni­kogo sza­leńcem. Is­tnieje praw­da i is­tnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy praw­dzie, na­wet wbrew całemu światu, po­zos­ta­je nor­malny. Nor­malnosć nie jest kwes­tią statystyki. "

mobo2

Cholera kupuje człowiek "made in japan" Keeppower a to się gówno okazuje. Jakiej firmy akumulator kupić??

mobo2

A mam jeszcze pytanie ile ten S1 Baton może brać prądu przy 500 lumenach??

1984

2019-10-19, 17:55:43 #4 Last Edit: 2019-10-19, 17:57:31 by 1984
Ale nie działa tylko w max czy w ogóle?

U mnie zabezpieczenie odcina nawet w low.
Wolność, Równość, Braterstwo

"Na­leżenie do mniej­szości, na­wet jed­nooso­bowej, nie czy­ni ni­kogo sza­leńcem. Is­tnieje praw­da i is­tnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy praw­dzie, na­wet wbrew całemu światu, po­zos­ta­je nor­malny. Nor­malnosć nie jest kwes­tią statystyki. "

mobo2


sp5it

Cycek nie za krótki? Porównaj wymiary z oryginalnym ogniwem.
Surefire U2 MC-E, Armytek Predator PRO 2.5, K40M@7A, Zebralight SC600W MK3 HI

mobo2

Witam nie jest na krótki. Czy jakby usunąć to pcb zabezpieczające to pod nim jest drugi cycek? Bo na oko wygląda mi że te pcb na plusie.

sp5it

Surefire U2 MC-E, Armytek Predator PRO 2.5, K40M@7A, Zebralight SC600W MK3 HI

mobo2

Koledzy dla potomnych. Ogniwo jest za długie i nie było styku zakrętki z korpusem w miejscu gdzie ma być styk. Gwint anodowany nie przewodził prądu. Wystarczy sprężynkę końcówką wyjąć z rowka tak żeby była na tej powierzchni co ma być styk i już taki dystans pozwała dokręcić że jest połączenie. Można tez wyjąć magnes ale ja go wole mieć więc wymyśliłem trik ze sprężynką. A jeszcze pytanie co do obniżania z turbo. Latarka powinna po 1,5 zejść na 300 lumenów. U mnie i po 2 nie schodzi. Czy to zabezpieczenie czasowo powinno działać czy to naprawdę działa termicznie i dlatego latarka nie schodzi z mocy? A jest gorąca aż głowica parzy.