2019-12-16, 13:46:43 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:
 
    Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Olight S1 Baton nie działa na akumulatorze  (Przeczytany 1748 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
mobo2
Opinii: (0)
Świeża krew
*
Offline Offline

wiadomości: 9




Ignoruj
« : 2019-10-18, 18:07:12 »

Panowie jakieś pomysły ? S1 Baton nie działa na akumulatorze 16340 firmy Keeppower, protected napiecie na aku 4,15 V. Na baterii cr123 działa idealnie.
Zapisane
1984
Opinii: (16)
Mieszkaniec torch.pl
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 35
wiadomości: 2 211





Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2019-10-18, 23:48:48 »

Zrypane zabezpieczenie.
Mam podobnie z soschine rcr 123, kupione w Gear Best - pierwsze i ostatnie aku kupione od Chińczyka. Olight S10 poświeci trochę i cyk gaśnie. Napięcie bliskie naładowania na max. A czasem diała normalnie.
Wywal zabezpieczenie i będzie ok.
Zapisane

Wolność, Równość, Braterstwo

"Na­leżenie do mniej­szości, na­wet jed­nooso­bowej, nie czy­ni ni­kogo sza­leńcem. Is­tnieje praw­da i is­tnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy praw­dzie, na­wet wbrew całemu światu, po­zos­ta­je nor­malny. Nor­malnosć nie jest kwes­tią statystyki. "
mobo2
Opinii: (0)
Świeża krew
*
Offline Offline

wiadomości: 9




Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2019-10-19, 16:37:57 »

Cholera kupuje człowiek "made in japan" Keeppower a to się gówno okazuje. Jakiej firmy akumulator kupić??
Zapisane
mobo2
Opinii: (0)
Świeża krew
*
Offline Offline

wiadomości: 9




Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2019-10-19, 16:47:40 »

A mam jeszcze pytanie ile ten S1 Baton może brać prądu przy 500 lumenach??
Zapisane
1984
Opinii: (16)
Mieszkaniec torch.pl
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 35
wiadomości: 2 211





Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2019-10-19, 18:55:43 »

Ale nie działa tylko w max czy w ogóle?

U mnie zabezpieczenie odcina nawet w low.
« Ostatnia zmiana: 2019-10-19, 18:57:31 wysłane przez 1984 » Zapisane

Wolność, Równość, Braterstwo

"Na­leżenie do mniej­szości, na­wet jed­nooso­bowej, nie czy­ni ni­kogo sza­leńcem. Is­tnieje praw­da i is­tnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy praw­dzie, na­wet wbrew całemu światu, po­zos­ta­je nor­malny. Nor­malnosć nie jest kwes­tią statystyki. "
mobo2
Opinii: (0)
Świeża krew
*
Offline Offline

wiadomości: 9




Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2019-10-19, 19:22:09 »

Latarka w ogóle się nie uruchamia.
Zapisane
sp5it
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl
****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 46
Miejsce pobytu: Beeftown
wiadomości: 682





Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2019-10-19, 20:20:24 »

Cycek nie za krótki? Porównaj wymiary z oryginalnym ogniwem.
Zapisane

Surefire U2 MC-E, TK35@4A, Quark Mini Ti AA, Solarforce M3 XP-L HI@7A, Armytek Predator PRO 2.5, K40M@7A, Astrolux A01,
mobo2
Opinii: (0)
Świeża krew
*
Offline Offline

wiadomości: 9




Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2019-10-21, 15:53:20 »

Witam nie jest na krótki. Czy jakby usunąć to pcb zabezpieczające to pod nim jest drugi cycek? Bo na oko wygląda mi że te pcb na plusie.
Zapisane
sp5it
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl
****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 46
Miejsce pobytu: Beeftown
wiadomości: 682





Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2019-10-21, 16:51:44 »

Nie ma, będzie płasko.
Zapisane

Surefire U2 MC-E, TK35@4A, Quark Mini Ti AA, Solarforce M3 XP-L HI@7A, Armytek Predator PRO 2.5, K40M@7A, Astrolux A01,
mobo2
Opinii: (0)
Świeża krew
*
Offline Offline

wiadomości: 9




Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2019-11-07, 18:24:06 »

Koledzy dla potomnych. Ogniwo jest za długie i nie było styku zakrętki z korpusem w miejscu gdzie ma być styk. Gwint anodowany nie przewodził prądu. Wystarczy sprężynkę końcówką wyjąć z rowka tak żeby była na tej powierzchni co ma być styk i już taki dystans pozwała dokręcić że jest połączenie. Można tez wyjąć magnes ale ja go wole mieć więc wymyśliłem trik ze sprężynką. A jeszcze pytanie co do obniżania z turbo. Latarka powinna po 1,5 zejść na 300 lumenów. U mnie i po 2 nie schodzi. Czy to zabezpieczenie czasowo powinno działać czy to naprawdę działa termicznie i dlatego latarka nie schodzi z mocy? A jest gorąca aż głowica parzy.
Zapisane
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Tagi:

 
Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Zaczęty przez Odpowiedzi Wyświetleń Ostatnia wiadomość
ITP A3 EOS + akku - nie działa Ogólny mi174 2 2848 Ostatnia wiadomość 2010-07-02, 16:08:27
wysłane przez mi174
latarka LED - działa na aku 3,7v nie działa na aku AA Latarki LED crom28 2 3776 Ostatnia wiadomość 2012-04-22, 15:11:21
wysłane przez crom28
Ultrafire 600LM 1xAA z Wish.com - nie działa Porady techniczne splasz 4 2410 Ostatnia wiadomość 2014-12-20, 15:04:10
wysłane przez robertgl17
OLIGHT S2 Baton XM-L2 vs Latarka Olight S1 Baton XM-L2 Ogólny grzegorzstr 4 4800 Ostatnia wiadomość 2016-10-13, 13:25:42
wysłane przez Diabelek
Nowa BLF Q8- nie działa Porady techniczne madalp1980 2 1611 Ostatnia wiadomość 2018-06-19, 23:40:21
wysłane przez madalp1980