Ja wiem czy znacznie więcej światła, na papierze różnica jest, ale w rzeczywistości skupienie ma znaczenie - im lepsze tym światło wydaje się jaśniejsze(mimo że jest go taka sama ilość).
A do jakich celów używasz latarki z modułem d26? Co to znaczy, im większe skupienie, tym światło jaśniejsze? Z tego, co piszesz, oczekujesz szpilki o średnicy 10cm w odległości 30m. Z d26 throwera na siłę nie zrobisz i nie w tym celu zostały tego typu latarki zaprojektowane.
Przy 2x wyższym prądzie. I 2x większej ilości ciepła, z którego odprowadzaniem moduł D26 radzi sobie bardzo źle. Po 5-10 minutach dioda się gotuje (=spada jasność)
Z odprowadzaniem ciepła źle radzi sobie tylko i wyłącznie źle zaprojektowany i źle wykonany sprzęt. Zapewniam, że można to zrobić dobrze i to właśnie w d26

po 50 [minutach] (zamiast prawie 2h) gaśnie. Przydatne niewielu, w ściśle określonych warunkach, przy ściśle określonych potrzebach (=mało uniwersalne).
Czy mając auto o mocy np. 90kW jeździsz przez 100% czasu z pedałem przyśpieszacza wdeptanym w podłogę? Jeśli w ten sam sposób używasz latarki, to rzeczywiście zgaśnie Ci po 50 minutach. Tylko po co zaawansowane sterowniki z mnogością trybów, konfiguracją, pamięcią, skoro wystarczy "off" i "max"