Tomala999 ten model TH-1300, który podałeś to już HID, czyli lampa z żarnikiem halogenowym samorozładowawczym, a co za tym idzie masz w niej do dyspozycji tylko jeden tryb, czyli Super Turbo

służy ona do oświetlania naprawdę dużych odległości, z bliska sobie nic nie oświetlisz, gdyż niewiele będziesz widział oprócz silnego światła

No i zanim HID się rozgrzeje do maxa musisz poczekać ok.30sec.
Tak więc latarki taktyczne na HID-ach, a latarki diodowe to zupełnie inne latarki.
Jak sam widzisz różnica w wielkości jest spora, no może biorąc pod uwagę Olight SR90 i podanego przez Ciebie UltraFire to nie, ale pozostałe raczej spora

A propos Misiakus sam mam kilka latareczek

zaczęło się od UltraFire na Q5, a obecnie najmocniejsza jaką mam to Olight M30, ale też czaję się na ET M2SC4 MKII NW K-bin

daje piękne Neutralne (ciepłe) światło i moc ma niesamowitą, do lasu i na wypady jak znalazł, Super Wybór!!!
No i osobiście wygląd modeli ET M2 podoba mi się niesamowicie, no i poprawiona wersja MKII pod względem dostępu do strobo

Do niedawna zastanawiałem się nad zwykłą M2SC4 NW, ale jak wyszła MKII to zbieram już kasiore

Pozdro.