|
« : 2010-02-10, 16:49:21 » |
|
Proszę o poradę,w jaki sposób można dokonać zakupu latarki w sklepie DX.Może już ten temat był poruszany,jeśli tak to poprosze o namiary.Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2010-02-10, 21:26:35 » |
|
Zamiast porady dostaniesz opr za brak kultury. Zasady forum są jasne i proste: należy się ładnie przywitać a potem pytanko w odpowiednim dziale - szukaj a napewno znajdziesz.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2010-02-10, 23:13:49 » |
|
Jestem zdziwiony,a może jeszcze poczekać,aż mi ktoś pomoże.Czy z tych z Was,którzy czytali nikt nie wie jak dokonuje się zakupów w sklepie DX? .Dziękuję każdemu ,kto pochyli się nad pytaniem.Zauważyłem,że ceny w tym sklepie są o 100 % mniejsze,niż w naszych,stąd moje zainteresowanie.Kupiłem w kraju czołóweczkę- UltraFire UF 769.Nie wiedziałem,że latarka może mieć tyle, tak przydatnych funkcji-chodzi mi szczególnie o światła w kolorze czerwonym,zielonym i niebieskim,no i oczywiście super mocne białe.W dodatku ma z tyłu czerwoną diodę z trybem stałym i pulsacyjnym.Udało mi się ją kupić na Allegro za 110 zł z transportem.Teraz mam chrapkę na jakieś bardzo mocne "światło" do noszenia i ewentualnie na rower.Podobają mi się UltraFire WF016,WF 008 i MTE SF22 z koreańską diodą SSC P7.Chciałoby się też mieć np.latareczkę firmy WOLFEYES ,np.Boxer 24 W lub SHARK,albo AURORY SH 45 i SH 44z najnowszymi diodami SST 50 albo DIVING CRE SSC P7-C-SXO,no i UNIQEFIRE UF 1500L.Dlaczego w naszych sklepach nie ma takich cudeniek?
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2010-02-11, 00:43:01 » |
|
Zakupów w sklepie DX dokonuje się jak w każdym innym sklepie internetowym, tylko płatność wyłącznie przez paypala. Więc zakładasz konto na www.paypal.pl jeżeli nie masz, klikasz co trzeba do koszyka, płacisz i czekasz aż przyjdzie. :-)
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2010-02-11, 01:55:04 » |
|
Dzięki Leslie.Czy może ściągałeś już jakiś towar w ten sposób?.Trochę o takich zakupach czytałem.Dobrze mówisz,że trzeba się zarejestrować na PayPalu.Chciałbym poznać jakie są dalsze kroki(krok po kroku).Chodzi mi o problem z cłem.Kiedy można go uniknąć.Wiem,że w Unii nie ma cła.Ale jak to jest gdy sklep jest spoza spoza Unii,np.DX z Hong Kongu.I chyba musi być zaznaczone ,gdzie wyprodukowane(jeśli poza Unią to są inne stawki).Czy ktoś już dokonywał takich transakcji.To dobry temat,bo każdy jakby wiedział toby sobie ściągnął taniej niektóre rzeczy-prawda? Najważniejsze pytanie! Co trzeba zrobić,żeby uniknąć cła lub zapłacić jak najmniej. 
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2010-02-11, 01:58:17 » |
|
Tak, ściągałem, jest nawet wątek o zakupach w sklepach internetowych i kto miał gdziej jakie problemy, sugeruję skorzystanie z wyszukiwarki. :-)
Cłem objęte są zakupy poza Unią przekraczające kwotę 150 euro za towar + przesyłkę.
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2010-02-11, 09:35:34 » |
|
Clo dotyczny wszystkiego co z przesylka przekracza kwote 22 euro a czy nalicza czy nie to juz zalezy od szczescia
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2010-02-11, 09:41:45 » |
|
Clo dotyczny wszystkiego co z przesylka przekracza kwote 22 euro a czy nalicza czy nie to juz zalezy od szczescia
A Free Shopping na DX? Koszty przesyłki liczą się do wartości, no bo za przesyłkę trzeba zapłacić, ale klient za to nie płaci...
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2010-02-11, 10:01:14 » |
|
jeśli trafi na cło, to poproszą Cie o zrzut ekrany z PP oraz z DX i naliczą według tych kosztów, free shipping nie ma nic do tego
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2010-02-11, 10:40:20 » |
|
Lesile pisze, że cło od 120Euro, natomiast ElSor że od 22Euro, kto ma racje?
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2010-02-11, 12:24:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2010-02-11, 12:42:04 » |
|
cło mniej boli niż vat, poczytajcie co ew. dostaniecie  Zakupy w sklepie DX a w poprzednio cytowanym artykule jest fajny bajer Zwolnienia od VAT nie stosuje się do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego.
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-02-11, 12:44:22 wysłane przez pawelsz »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2010-02-12, 01:33:37 » |
|
No świetnie!Bardzo pouczające niektóre wątki,szczególnie" Pawelsz".Może ktoś czytający i załatwiający w ten sposób transakcję poda mi(nam) krok po kroku jak to się załatwia,zaczynając od rejestracji w sklepie,poprzez np. pay pal i dalej....Bardzo proszę o takie wątki.jestem pewien,że wielu z nas nie wie jak to się załatwia i na pewno każdemu to się przyda.Wiem,że ktoś powie.No,jeśli tamten umiał to i ty też możesz.Niby tak,ale w takim razie po co są takie fora jak nasze?Właśnie;żeby sobie przekazywać doświadczenia.?Dużo można dowiedzieć się na stronie" e-platnosci"
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2010-02-12, 15:28:03 » |
|
trudne to raczej nie jest, ale trzeba mieć kartę kredytową albo karte która można powiązać z Paypalem wchodzisz na paypal.pl i jest opcja "załóż konto" - to chyba nie wymaga zbytniego tłumaczenie, w ojczystym języku jest Zakładanie konta na DX https://www.dealextreme.com/accounts/register.dxwypełniasz pola po kolei adres email nick na forum (to chyba nie jest konieczne) Imię Nazwisko hasło powtórzenie hasła na koniec create account proste ? myslę , że trudno tłumaczyć pewne sprawy nie znając wcale języka EN- wtedy zakupy w każdym zagranicznym sklepie są poważnie utrudnione , i wymiana maili
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2010-02-12, 16:11:25 » |
|
A ja chciałbym dodać, żeby nie podawać maila na POLSKIEJ skrzynce - nie wszystkie maile zagraniczne na nie dochodzą. Radziłbym na zagranicznych stronach, forach zakładać konta oparte 'uniwersalne' maile, np. gmail.
|
|
|
|
|
|
|
|