Chcę mieć możliwość samodzielnego dokonywania płatności za pomocą paypal. Mam rachunek bankowy w Banku zachodnim ale nie mam karty kredytowej. Czy rachunek wystarczy aby zasilić konto paypal??
Czy podając dane adresowe używać polskich znaków diaktrycznych? Czytałem, że przykładowo kupując w dx, mogą się pojawić problemy z wysyłką, jak pojawią się u nich kwadraciki zamiast polskich znaków. Zatem jak Wy to robicie aby wszystko grało??
1. Musisz mieć kartę Visa (nie Visa Electron) lub Mastercard. Po jej wprowadzeniu możesz rozszerzyć limit wydatków na podstawie kodu, który po kilku dniach masz na swoim wyciągu - trzeba go wpisać, tam jest wszystko objaśnione.
2. Polskie diakrytyki czasami wyglądają dziwnie na etykietach adresowych, lepiej pisać bez ogonków.
Nie ma też problemu z przyjmowaniem pieniędzy na rachunek PayPal, trzeba je później przelać na rachunek bankowy.
Jedynym problemem jest kosmiczny kurs wymiany, na przykład przy naszym kursie USD/PLN = 2,2 według NBP, PayPal liczył około 2,65.
-- M.