nowa Inowa X1:
http://flashlightreviews.com/reviews/inova_x1.htmcena fenixa, hmm ja wyrwalem uzywke za 135 zeta w zeszlym tygodniu

a co do X5 to kupisz juz za 150 spokojnie, koszty eksploatacji - nie ma co przesadzac takie same jak fenix na duracelach za 2 zeta (tyle ze z aku problem jak by chcial), kupilem wagon 10 sztuk CR123 za 60 zloty, to masz okolo 100 godzin swiatla (kolo roku intensywnej zabawy), no i najlepszy snop swiatla z tych wszystkich tu wymienianych, zasieg na nowych bateriach ponad 20 metrow i zarazem dobrze oswietlone nogi, nie ma granicy miedzy glownym snopem swiatla a kregiem wtornym, jak ktos powiedzial jak w tanich bazarowyc latarkach

ale jest to chyba najlepsze rozwiazanie, przynajmniej dla mnie, mam i chyba nie sprzedam bo do lasu nie ma nic lepszego moim zdaniem, jedyny bol to ze X5 nie ma stabilizacji i ostatnie godzinki baterii juz wyczuwalnie slabsze choc gasnie calkiem i tak przy dwa razy wiekszej mocy niz IU

ale tak czy inaczej Fenix wygrywa za zasieg, uzyteczny wtorny krag, cene zakupu i eksploatacji, no i ma klik w dupce a nie dokrecany wlacznik