Ja też Koledze przy takim budżecie polecę L2 lub L2P wymodzoną przez grega.
Koszty mogą wyglądać następująco:
- latarka SolarForce L2P -185zł (L2 -160zł, identycznie działający sprzęt jedynie ze słabszą anodyzacją korpusu);
- ogniwo 18650, np. Panasonic NCR18650A 3100mAh (najpojemniejsze ogniwa z obecnie dostępnych) -45zł/szt. lub tańsze, mniejszej pojemności, acz sprawdzone ogniwa 18650 Hi-Max Protected 2600mAh za 25zł/szt. Ogniwa najlepiej od razu zakupić dwa;
- ładowarka np. Ultrafire WF-139 za jakieś 50zł, sprawdzony sprzęt dobrej jakości, można kupić też tańszą ładowarkę;
- uchwyt rowerowy Led Lenser'a -30zł, naprawdę solidnie i bezpiecznie utrzyma L2P na kierownicy;
- możesz dorzucić jeszcze firmowe etui SF do L2P za 20zł aby latarkę wygodnie przenosić przytroczoną do paska.
Czyli podsumowując za 335-375zł mamy świetną, uniwersalną latareczkę, która doskonale sprawdzi się zarówno jako EDC jak i świetne, przednie światełko rowerowe z potężną ilością światła (750lm w maksie

) w kompaktowej obudowie.
Za L2P przemawia to, że będzie to latarka spersonalizowana idealnie pod Twoje potrzeby, dobierzesz sobie barwę diody, typ reflektora (na rower idealny będzie OP) oraz rodzaj, kolejność i ilość trybów.
Ja wybrałem reflektor OP który daje równomierny i szeroki strumień światła oraz tryby 5-30-60-100%. Do jazdy po mieście wystarczy 30% w ciemniejsze okolice 60%, a 100% na specjalne okazje np. nocne, leśne eskapady.

Greg w wyborze chętnie doradzi, pomoże i wszystko razem kupić u niego więc zaoszczędzimy na kosztach przesyłki.
Nie spotkałem jeszcze niezadowolonych nabywców gregowej L2/L2P do których i ja po sezonie jej użytkowania się zaliczam i gorąco polecam.