No, to po jakichś 3 latach leżakowania ballastu zrobiłem HIDa.
BodyOparty na body dość małego reflektora ręcznego. Niestety ta poręczność okupiona jest stosunkowo małym lustrem.

Z drugiej zaś strony można sobie obrócić rączkę i mieć coś ala ręczny szperacz samochodowy (czyli, że lampka jest nad dłonią). Niestety nie wszystko mieściło się w środku body, więc musiałem wywalić jedną ściankę, w jej obrębie umieścić element nieznanej mi nazwy i zakleić powertapem. Wyglądu mocno nie szpeci, ale można mieć wątpliwości co do wodoszczelności.
WnętrznościBallast motocyklowy - czyli slim. Jest cieńszy i ssie mniej prądu przy starcie (do 5.5A wg. specyfikacji), dzięki czemu oszczędza palnik i ogniwa. Klasa średnia - ni to Hella, ni to chińszczyzna. Palnik miałem H4 ,ale wolałem kupić chiński H3 (taki jest w oryginale) i tak też zrobiłem. Barwa 5000K. Udało się wykorzystać fabryczny pstryczek. Zasilanie to 6x18650. Siedzi to w dwóch koszykach z DXa, każdy na 3S 18650. Czyli pakiet 3S2P. Nie wiem jeszcze, jak to się przekłada na czas, ale na jakieś 45min z kilkoma odpaleniami powinno starczyć. Pakiet jest wyciągany, a ogniwa ładuje normalnie w WF-188. Nie chciało mi się bawić z kabelkami, coby ładować wszystkie w środku.
Zdjęcia
HID by Kazik

HID by Kazik
EfektyJeszcze nie ma ostatecznych, bo ogniskowanie jest póki co prowizoryczne - trzebaby je troszkę poprawić. Póki co bije Speara ze skalpem XR-E, który znowu bił SF Masterpiece Pro-1. Aleee... to żadna niespodzianka.

Póki co byłem z nią tylko raz na dworze, także ciężko mi coś więcej powiedzieć.
Jak znajdę trochę czasu dorzucę lepsze fotki.