trwa ładowanie paska...
2012-05-25, 06:01:57 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Zdechł Quark AA2 - HELP!  (Przeczytany 1471 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
RNL
Opinii: (0)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« : 2011-11-08, 22:25:13 »

Moja najfajowsza (wiem, macie lepsze) latarka zdechła. Po prostu. Przedwczoraj świeciła dzisiaj ani mrugnie. Nie upadła, nie utonęła, nie była nagrzana nadmiernie, ani zamarznięta, po prostu siedziała w teczce, którą noszę do pracy i zdechła. Baterie wymieniłem, ani zipnie. Styki przeczyściłem (widoczne bez rozbierania na części) nic.

Pomocy!
phantom
Opinii: (28)
Mieszkaniec torch.pl

Ledoholik

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2011-11-08, 22:33:41 »

Spróbuj jeszcze zewrzeć baterie z body - odkręć włącznik, postaw latarkę na głowicy i jakimś kabelkiem połącz minus baterii z krawędzią body (metalową, bez anodyzacji). Jak nie odpali znaczy coś w głowicy i kontaktuj się ze sprzedawcą odnośnie reklamacji.

RNL
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2011-11-08, 22:36:19 »

Użyłem spinacza do papieru- świeci...k-rna, kupiłem na poprzednim zlocie, to pewnie właśnie 2 lata minęło...
harins
Opinii: (5)
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2011-11-08, 22:42:16 »

Ale Quarki mają 10 lat gwarancji,więc nie łam się ;)U mnie też padł klik,może nie tak całkiem,ale nie działał pewnie -wymienili mi w 4sevens bez problemu Smiley też to było jakieś dwa lata od zakupu
phantom
Mieszkaniec torch.pl

Ledoholik

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2011-11-08, 22:45:00 »

Czyli padł włącznik. Wymienili? Myślałem, że jako "elementy eksploatacyjne" nie podlegają gwarancji.

harins
Opinii: (5)
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2011-11-08, 22:49:27 »

Nie wiem,może to tylko u mnie w drodze wyjątku/ Grin Ale wymienili Smiley
RNL
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2011-11-08, 23:20:42 »

Czyli co mam im wysłać? Całą latarkę czy tylko włącznik?

Jestem zdegustowany. Nie taka tania latarka, a taki badziew. Najlepsze jest to, że wziąłem ją do pracy, bo kolega chciał coś kupić i miałem zamiar mu polecić i właśnie w czasie oglądania nie udało się jej uruchomić. Beznadzieja.
phantom
Mieszkaniec torch.pl

Ledoholik

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2011-11-08, 23:23:55 »

Najpierw się z nimi skontaktuj, powiedzą Ci co robić.

mar3
Kierownik
Opinii: (73)
*

Miejsce pobytu: okolice Poznania

« Odpowiedz #8 : 2011-11-09, 07:35:13 »

RNL, gdyby były problemy - wpadnij z latarką to się wymieni klika  Smiley 
4sevens-pl
Opinii: (10)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Polska

Zespół 4sevens.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2011-11-19, 11:11:54 »

Skoro temat najpierw wszedł na forum, zamiast dotrzeć do nas, zabieramy głos jako przedstawiciel Producenta - być może pomoże także innym użytkownikom latarek, którzy znajdą się w podobnej sytuacji.

Opisane zachowanie latarki niekoniecznie musi wynikać z uszkodzenia włącznika - może wynikać z jego poluzowania w tylnej nasadce. Wskutek eksploatacji latarki czasami poluzowaniu ulega pierścień mocujący włącznik i wtedy latarka zachowuje się "dziwnie" lub przestaje się włączać. Pierścień znajduje się w tylnej nasadce - to aluminiowy krążek z dwoma symetrycznymi zagłębieniami. Proszę w te zagłębienia włożyć np. ostrza nożyczek i mocno dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Jeżeli włącznik był poluzowany, pierścień obróci się o jakiś kąt.

Prosimy o informację zwrotną. I prosimy nie zapominać, że jesteśmy od tego, by pomóc w takich sytuacjach - a więc w razie jakichkolwiek problemów z zakupioną u nas latarką 4Sevens nigdy nie zaszkodzi zwrócić się do nas  Wink Można to robić przez 10 lat od zakupu, a nawet później  Cheesy

Ludzie zawsze marzyli, by mieć pod ręką niezawodne źródło światła.
Nasze latarki pomogą spełnić to pragnienie  w XXI wieku...
Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 2011-11-19, 15:21:24 »

Też miałem przypadki kiksowania latarek powodowanym właśnie poluzowaniem modułu pstryczka. Polecam podkraść się do kosmetyczki żony / dziewczyny / kochanki i podkraść coś, co się chyba nazywa obcążkami do skórek - wygodnie się tym wkręca takie pierścienie. Smiley

NaŁoCzA Wink

mar3
Kierownik
*

« Odpowiedz #11 : 2011-11-19, 15:31:21 »

To się dzieje jak ktoś za mocno skręci dupkę - przy odkręcaniu lubi "pociągnąć" zakrętkę ze sobą  Smiley

warto rozkręcić, odtłuścić i przed skręceniem kapnąć niebieskiego Loctite.
sałron
Opinii: (45)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Mordor

_Pan Ciemności_

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 2011-11-19, 22:22:05 »

mar3,
Obecnych Quarków to nie dotyczy. Gwint pierścienia mocującego włącznik ma mniejszą średnicę niż gwint właściwy. Korpus nie dochodzi więc do tego pierścienia. Opiera się na krawędzi nieco wcześniej. Pierwsze Quarki miały tak jak piszesz.

Żadna z autostrad nie będzie w całości gotowa przed Euro 2012

...czyli "Skok Cywilizacyjny" wg. ekipy partaczy, których najlepszą dziedziną jest "Propaganda Sukcesu".
mar3
Kierownik
*

« Odpowiedz #13 : 2011-11-20, 08:23:11 »

Tak tak, pisałem ogólnie  Smiley

ale w tych pierwszych Quarkach pierścionek też miał mniejszą średnicę.
RNL
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 2012-02-03, 00:19:00 »

Skoro temat najpierw wszedł na forum, zamiast dotrzeć do nas, zabieramy głos jako przedstawiciel Producenta - być może pomoże także innym użytkownikom latarek, którzy znajdą się w podobnej sytuacji.

Opisane zachowanie latarki niekoniecznie musi wynikać z uszkodzenia włącznika - może wynikać z jego poluzowania w tylnej nasadce. Wskutek eksploatacji latarki czasami poluzowaniu ulega pierścień mocujący włącznik i wtedy latarka zachowuje się "dziwnie" lub przestaje się włączać. Pierścień znajduje się w tylnej nasadce - to aluminiowy krążek z dwoma symetrycznymi zagłębieniami. Proszę w te zagłębienia włożyć np. ostrza nożyczek i mocno dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Jeżeli włącznik był poluzowany, pierścień obróci się o jakiś kąt.

Prosimy o informację zwrotną. I prosimy nie zapominać, że jesteśmy od tego, by pomóc w takich sytuacjach - a więc w razie jakichkolwiek problemów z zakupioną u nas latarką 4Sevens nigdy nie zaszkodzi zwrócić się do nas  Wink Można to robić przez 10 lat od zakupu, a nawet później  Cheesy

Dziękuję za ustosunkowanie się do mojego posta. Zrobiłem, zgodnie z podanymi radami, dokręciłem o niewielki skok rzeczony pierścień, a latarka nadal ani zipnie. Czy w ramach gwarancji mam wysłać całą latarkę, czy wystarczy włącznik?
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Tagi: aa2 quark

Skocz do: