Witam wszystkich serdecznie na wstępie. Latarkami bawię się już dłuższy czas, zresztą tak jak i śledzę to forum, ale jak do tej pory moja wiedza nie zabija więc ograniczałem się do czytania. Dzisiaj jednak nadeszła potrzeba zadania pytania - jestem więc.
Zamówiłem prezent dla szwagra:
http://www.dealextreme.com/p/ultrafire-c3-cree-q3-6-mode-led-flashlight-with-extension-tube-aa-14500-12395Mam kilka latarek, chińskie też się trafiają (o dziwo działają bezproblemowo) i stwierdziłem, że 2xAA w chwalonej C3 będzie ok.
Latarka po miesiącu dotarła do mnie (pewnie kwestia braku dostępności, ale pomijam). Zapakowałem dwa akusy eneloop i...

dioda tylko żarzy. Sprawdziłem - gwinty czyste. Wyjąłem więc z Fenixa baterie i sprawdzam. Nadal to samo. Latarka ma wszystkie 6 trybów, ale bardzo słabo świeci (jestem w stanie zajrzeć w głowicę

).
Tak wiem reklamacja. Ale nie bardzo chcę czekać. Poza tym to tylko chińczyk. Macie pomysł gdzie zajrzeć i co sprawdzić?
Z góry dziękuję za pomoc w temacie!
Gdybym przeoczył podobny temat - z pokorą przepraszam i proszę o link...
EDIT1. Włącznik sprawdzony - działa
2. Latarka na jednej AA wcale nie świeci
3. spięta głowica z korpusem innej latarki 2AA działa identycznie jak wcześniej czyli tylko żarzy
Wymontowałem z głowicy sterownik z diodą. Czekam na sprzęt i rozlutuję. Sprawdzę czy wszytko jest ok polutowane.
Jest opcja, że sterownik/dioda są pod wyższe napięcie?
EDIT 24. Dioda podłączona bez sterownika śmiga bardzo ładnie
5. Na płytce sterownika w miejscu lutowania przewodów diody są spore "krople" lutu które dotykają elementów na płytce. Wstępnie delikatnie oczyściłem ww miejsca, ale nie wiem dokładnie czy to ma tak być czy nie
Ktoś mógł by mi podesłać zdjęcie poprawnie działającej płytki C3? Głownie chodzi mi o to co ma być do czego.
Drugie pytanko. Ktoś ma płytkę która podejdzie do C3? 5 MOD? 3 MOD? W rozsądnej cenie oczywiście...