trwa ładowanie paska...
2012-05-25, 05:23:39 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Moja ITP A3 SS XP-Q5 zaliczyła zejście śmiertelne i co dalej?  (Przeczytany 794 razy)
robertgl17
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Wroclaw

Ignoruj
« : 2011-10-14, 21:54:08 »

Witam.

W dniu dzisiejszym,ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu moja latareczka przy kluczach to jest ITP A3 SS z diodą XP-E Q5 zaliczyła zgon.
Próbowałem ją włączyć a tu nic.
Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem baterię-dobra.
Dla pewności sprawdziłem z 3 innymi nowymi bateriami-nie działa.
Przetarcie styków na sterowniku szmatką i gwintów nie pomogło tak samo jak delikatne potraktowanie styków drobnym papierem ściernym.
Sprawdzenie sprężynki w korpusie też nic nie dało.
ponadto przyłożyłem baterię do same głowicy i minus połączyłem z głowicą kabelkiem, też nic.

Doszedłem do wniosku, że:
1-spaliła się dioda,
2-poszedł sterownik,
3-poszło połączenie między diodą a sterownikiem.

Niestety próba wykręcenia sterownika wraz z diodą nie udała się, tylko porysowałem płytkę sterownika.

Latarka ostatnimi czasy nie spadła mi nigdzie, nie było też żadnych objawów ze strony diody to jet mruganie, przygaszanie i takie tam wskazujące na "kończenie" się diody.
Ma ona już prawie dwa lata, ale zasilana była tylko markowymi bateriami i nie traktowana akumulatorem 14400.

Ktoś ma jakieś pomysły co tu dalej robić ?

Czesto pisze z telefonu wiec, chcąc nie chcąc, czasami  robie "orto".
Harry
Opinii: (5)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Gdańsk

Timeo Danaos et dona ferentes.

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2011-10-15, 03:20:59 »

Może kupić nową? Drogie nie są, a chyba szkoda czasu na pieprzenie się z głowicą...

PROSZĘ WYSTAWIAĆ KOMENTARZE PO PRZEPROWADZONYCH TRANSAKCJACH.
Krystek
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2011-10-15, 08:38:11 »

To może i ja podłącze się do wątku. miałem dokładnie taką sama sytuacje jak tu opisujesz. Też po około dwóch latach delikatnego obchodzenia się z latarką i przez ten czas chyba nawet całego akumulatorka nie rozladowalem. I żeby było ciekawiej, to to samo miała moja siostra, też padła jej ta latarka. Napisałem maila do HKequipment, gdzie zakupiłem ta latarke to odpisali mi, że mimo gwarancji musiałbym zapłacić za reperacje i przesyłkę. Cóż, przez cały okres użytkowania byłem z niej bardzo zadowolony ale teraz to nie polecam. Mam jeszcze jedną taką na stanie tylko w wersji aluminium, czekam kiedy sama padnie.
robertgl17
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2011-10-15, 10:44:56 »

Krystek podejrzewasz wersję spiskową.

To tak jak z moją pralką, miesiąc po skończeniu gwarancji sypnęły się oba łożyska na raz, a MP3 SONY ( bądź co bądź w miarę porządna firma) dwa miesiące po gwarancji zaczęła wariować.

Ale w temacie.

Ma ktoś ochotę z nią poekserymentować ( w miarę możliwości naprawić ) najlepiej ktoś z Wrocławia-Greg, Pawelsz ?

Krystek
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2011-10-15, 11:06:45 »

Może nie spisek ale bez żadnego powodu padły mi dwie latarki, jedna miała jeszcze miesiąc gwarancji a druga była już po. Nie będę się bawił w reperacje, po prostu już nic więcej nie kupię tej firmy.
Chemik79
Opinii: (38)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: @

Nie łam prawa, bo ono Cię złamie ! ! !

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2011-10-15, 11:23:29 »

O Qrde...
Moja A3 SS ma 1,5roku, więc nie dużo jej zostało Cheesy
Dobrze, że wersja Titanium ma dopiero rok, więc się obaczy co się będzie działo Cool
Jakby nie patrzeć to dziwny zbieg okoliczności, w kilku przypadkach po podobnym okresie użytkowania zdychają te same modele, w dodatku bez żadnego ostrzeżenia Undecided
Fakt jest faktem, że gdyby mnie spotkało to o czym Krystek pisze, to poszedłbym w kierunku zakupu latareczki do kluczy innej firmy, np. Fenixa czy NC Wink

mar3
Kierownik
Opinii: (73)
*

Miejsce pobytu: okolice Poznania

« Odpowiedz #6 : 2011-10-15, 13:31:30 »

Nie ma co się cykać, zobaczcie ile tych latarek jest w obiegu. Na taką ilość kilka trupów to kropla w morzu  Smiley

To tak jak z moją pralką, miesiąc po skończeniu gwarancji sypnęły się oba łożyska na raz,

z góry ładowana? jaka firma?
robertgl17
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2011-10-15, 13:48:52 »

z góry ładowana?

mar 3 jasnowidz jesteś Grin

Electrolux EWT 1026, ładowana od góry.

W serwisie za sam przyjazd i diagnozę chcieli policzyć sobie 200 zł, części jakieś kolejne 200 zł i wymiana 50 zł.
A, że ułomkiem pod względem mechanicznym nie jestem, to ustaliłem numery łożysk, pojechałem do tego serwisu kupiłem łożyska coś za 160 zł za oba. Trochę pomyślunku i pracy i wymiana kosztowała mnie nie 450 zł tylko 160 zł i radość z samodzielnej naprawy pralki niebywała- i mina niedowiarka czyli mojej drugiej połowy.
Przy okazji  zdemontowałem i odkamieniłem sobie grzałkę, starym ludowym sposobem, czyli octem.

niestety pralka jest trochę większa od A3 Undecided

Krystek
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2011-10-15, 14:03:08 »

Może i jest to kropla w morzu, ja myślę, że będziemy częściej dowiadywać się o takich zgonach.
pj26
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2011-10-15, 14:32:47 »

Mam A2Eos. Kiedyś upadła mi na beton i przestała świecić. Wyjąłem aku z aparatu i niespodzianka świeci. Włożyłem ponownie baterie i świeci nadal  Smiley
Tak przy okazji na instrukcji jest napisane "Olight technology" myślałem że to dwie różne firmy.
« Ostatnia zmiana: 2011-10-15, 14:36:46 wysłane przez pj26 » Zapisane

mar3
Kierownik
Opinii: (73)
*

Miejsce pobytu: okolice Poznania

« Odpowiedz #10 : 2011-10-15, 15:57:59 »

mar 3 jasnowidz jesteś Grin

Electrolux EWT 1026, ładowana od góry.

W serwisie za sam przyjazd i diagnozę chcieli policzyć sobie 200 zł, części jakieś kolejne 200 zł i wymiana 50 zł.
A, że ułomkiem pod względem mechanicznym nie jestem, to ustaliłem numery łożysk, pojechałem do tego serwisu kupiłem łożyska coś za 160 zł za oba. Trochę pomyślunku i pracy i wymiana kosztowała mnie nie 450 zł tylko 160 zł i radość z samodzielnej naprawy pralki niebywała- i mina niedowiarka czyli mojej drugiej połowy.
Przy okazji  zdemontowałem i odkamieniłem sobie grzałkę, starym ludowym sposobem, czyli octem.

niestety pralka jest trochę większa od A3 Undecided

Się ciesz, że w ogóle idzie wymienić łożyska, bo większość firm przeszła na jednorazówki - zgrzany bęben  Smiley ale i na to jest rada ...

ładnie sobie policzyli za dojazd/diagnozę  Grin

Właśnie sobie przypomniałem, że moja mała A3 SS przeszła ostatnio stone wasch w pralce z kamieniami  Evil prała się łącznie dobre 3 godziny z kamieniami! ... ciągle działa  Roll Eyes
marcin79
Opinii: (8)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Radom

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2011-11-13, 16:56:25 »

ja też mam problem z itp a3 - padła mi jakiś tydzień temu ma niecały rok ale paragon gdzieś mi zginął więc gwarancja good bye Lips Sealed

jak komuś potrzebna do moda to oddam gratis
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: