Witam!
Na początek chciałbym przeprosić za założenie nowego wątku - o latarkach EDC jest dużo tematów, aż nawet zbyt dużo, nie zdążyłbym przejrzeć wszystkich informacji zanim znajomi dokonają zakupu (planują zakupić w przeciągu tygodnia Morę Clipper, nawiasem mówiąc cudowny nożyk, naprawdę. Trzymałem w ręku, ciąłem trochę, strugałem patyki, słowem cud-miód i cena

).
Zależy mi na niskiej cenie, nie potrzebuję ratowniczych latarek z zasięgiem 100m, ani szperacza. Nie chciałbym jednak też zakupić małego świecidełka, dlatego obawiam się o ITPLight A2 - a może jednak wystarczy do sporadycznego poświecenia za szafą, w ciemnych korytarzach i przy braku prądu (1,5/18/80 dla A2, 3/30/160 dla A4)?
Będę jej też używał przy okazji wypadów do lasu, stąd przydałyby się te trzy tryby (niski/średni w pomieszczeniach, wysoki na zewnątrz), no i moc zbyt niska nie jest mile widziana .
Latarkę najczęściej będę nosił w plecaku, sporadycznie będzie przypięta do paska, więc z pospolitym EDC, noszonym w kieszeni, troszeczkę różni się moja sytuacja.
Teraz główne pytanie: Czy warto mi zainwestować w ITPLight A4 ? Cena obu modeli jest identyczna, jednak do A4 będę musiał zakupić akumulatorki CR123, moc większa, cena wyższa i co jest chyba największą wadą (jak dla mnie) ciężko będzie znaleźć źródło zasilania przy chwilowym braku ładowarki (AA można kupić np w kiosku, z CR123 będą większe problemy).
Będę robił zakupy w millhunt.pl, przy okazji latarki wezmę Morę Clipper i najchętniej zakupiłbym też ładowarkę + aku (w zależności od poleconych latarek inne).
Jaki zestaw polecą mi specjaliści ? A4 + CR123, czy może A2 + AA ? Jaką ładowarkę i jakie akumulatorki najlepiej do tego dobrać ?
A może ta ładowarka się nada:
http://cdn1.asteroid.pl/c3/a.swistak.pl/003/387/3387322_1024.jpg(Mam już taką, stąd pytanie, jak na razie ładowała aku AA/AAA z powodzeniem, ale porównania nie mam żadnego).
Nie ukrywam, że zależy mi na niskiej cenie, ale też na jakości - stosunek cena/jakość jest najistotniejszy, pieniądze jakoś będę mógł dorzucić.
Pozdrawiam i dziękuję każdemu, kto dotarł aż do końca moich wypocin