Witam,
szanownych specjalistów od latarek, szukam latarki idealnej (idealnej dla mnie

), lub idealnego połączenia latarka + czołówka ; budżet – latarka idealna 200-500 zł ; idealne połączenie (latarka + czołówka) do 700, zł. Miejsce zakupu polski sklep, wiem że zagranicą taniej, jednak dostępność serwisu w Polsce to duży plus. Rozpiętość budżetowa duża , ale nie ma nic gorszego niż zmarnowane 200 zł, wiec lepiej dołożyć niż żałować że się nie dołożyło
Zastosowanie; latarka na co dzień + wyprawy turystyczne, biwakowe, rowerowe (możliwość przyczepienia latarki do roweru?) i wędkarskie.
Wymagania:
Wielkość latarki ok. 10-15 cm, ma się nie bać deszczu i wody ale nie zamierzam z nią nurkować , tzw wytrzymałość :nie zamierzam nikogo bić latarka po głowie , ani jeździć po niej samochodem ( widziałem takie filmy youtubie

) – jak spadnie po raz setny ma dalej świecić.
Min. trzy tryby świecenia ;
oszczędny – do oświetlenia namiotu,
średni – co bym się nie zabił po ciemku w lesie (tu potrzebny bardziej szeroki snop światła niż małe oświetlenie punktowe) ,
bardzo mocny – do szukania z łodzi miejsca na rozbicie namiotu; czyli potrzeba min 100 metrów strumienia światła ( nie wiem czy to się tak nazywa),
Z góry dziękuję ze wszelkie sugestie i przepraszam za nie fachową terminologię, ale mam nadzieję że zrozumieliście to co napisałem