Witam wszystkich forumowiczów.
Szukam i czytam, a czasu na to nie mam zbytnio.
Na latarkach się nie znam, a czołówki nie miałem w ręku, czy na głowie nigdy, więc nie wiem, czego mogę się po nich spodziewać.
Zastosowanie: zawsze gotowa w schowku w aucie, prace przy aucie, chodzenie po lesie, ogarnięcie wokół namiotu na biwaku, zmotanie zestawu na rybach, rozłożenie/ złożenie obozowiska.
Wymagania:
- budżet do około 300pln - to i tak dużo dla mnie;
- dużo ładnego (nie trupiego(10kK)) światła;
- duża powierzchnia oświetlania - znam hasło dyfuzor

niech świeci pod nogi - do 20m oraz możliwie szeroko na boki;
- czas świecenia w trybie max. > 2h;
- zasilanie - aku, które ładuję z sieci bez dodatkowej łądowarki (mam w aucie przetwornicę 12/230 w razie W zawsze mogę podładować), kupno łądowarki+aku, to dodatkowe około 100PLN, no i trzeba pamiętać, żeby zabrać;
- może być relatywnie duża i ciężka, ale ma być w miarę wygodna - nie przewiduję, żebym w niej chodził więcej niż godzinę na raz;
- nie może być rachityczna - żeby się nie rozpadła jak kichnę

;
- ergonomiczna;
- tryb low - żeby nadawał się do czytania mapy przez pilota, wiem, że do tego lepsza byłaby druga mała, np energizer - kilkanaście lm, ale wolę uiknąć posiadania dwóch rzeczy, tam, gdzie w drodze kompromisu i poświęcenia wystarczy jedno (kolejna rzecz do naładowania, zabrania);
Jeśli takie rzeczy tylko w Erze, to napiszcie, czego nie będę miał.
A... i nie musi być nowa nie ruszana - może być modowana, ale dostępna bez szukania w Japońskich sklepach.
Gdy zaczynałem szukać myślałem o MacTronic Outdoor Pro HLS-X3 TRINITY , a skończyłem z chaosem w głowie.
Proszę o propozycje.
Pozdrawiam.
Konrad.