Witam po przygodzie z knives.pl i nożami trafiłem na torch.pl dzięki tej stronie dowiedziałem się że szczytem techniki nie jest maglite z żarówką, napaliłem się na "ultranowoczesną" latarkę i teraz potrzebuje pomocy w wybraniu modelu. Na ten cel przeznaczam pieniądz w przedziale 200-400zł około, jeżeli jest taka latarka która spełnia moje wymagania za 100zł to proszę podać. wolałbym wydać mniej niż więcej...
Moje wymagania wyglądają tak:
Chciałbym by miała kompaktowe wymiary, ale ja jestem wielki (ponad dwa metry wzrostu) więc może to być trochę większy kompakt, niekoniecznie musi się chować w kieszeni, chociaż gdyby tak było, było by fajnie.
Jednym słowem MOC! ale nie cały czas więc chociaż dwa tryby działania (strobo, sos mnie nie interesuje...chociaż), musi mieć duuuży zasięg i moc która może oślepić. wytrzymała na upadki wodoszczelna (ipx-8) .fajny wygląd...
Własnoręcznie szukając wpadła mi w oko ta:
http://www.milhunt.pl/sklep/latarka-jetbeam-322lm-p-592.htmlale obawiam się że za mała aby miała porządnego kopa, co możecie o niej powiedzieć?
Może któryś z kolegów ma porządną używkę do odsprzedania spełniającą moje zachcianki?
To moja pierwsza taka latarka, niechciałbym dużo złotówek wydawać a poczuć i zrozumieć zajawkę z latarkami i mieć fajną zabawkę która nie zawiedzie np w tartrach, w lesie, czy w domu
Latarka z duszą, charakterem... czy takie istnieją...?
edit: a może JETBeam PC25 Cree XM-L 408 lumen???