Ja osobiście po kilkunastu latach używania różnych światełek przesiadłem sie na kombinowany zestaw.
Tył to klasyczne "mrugadełko" - ja z racji tego, że mam rower Kelly's kupiłem w pakiecie tylną lampkę Kelly'sa właśnie, jest jasna i na tył wystarczajaca.
Przód - ponieważ zależało mi nie tylko by być widocznym ale by samemu coś widzieć potrzebowałem mocnego światła. Postanowiłem więc posiadane latarki Taktyczne i EDC przystosować do roweru

czyli uchwyt na kierownicę i klasyczna latarka. Ładnych parę lat temu używałem Fenix P3D Q5 - 215 lumenów na diodzie dawało ładne efekty. Po tem "przesiadłem" się latarkę na diodzie XP-G z Reflektorem Teksturowanym czyli OP. Zaś ostatnio używam Dereelight CL1Hv4 "na" diodzie XM-L - posiadam dwa moduły d26/P60, jeden z refem SMO - Gładkim, tego używam "taktycznie" czyli Night Hunt, ASG itp - zaś na rower zakładam moduł z reflektorem OP i Neutralną Białą diodą XM-L T5 4B - rewelacyjnie się sprawdza jako oświetlenie, topowa jakość wykonania, uniwersalność. Do tego grubo ponad 700 lumenów - jazda w lesie to czysta przyjemność - inni rowerzyści często mnie zatrzymują i pytają się o taką latarkę.

Proponował bym Ci zakup tego typu latarki - jeśli nie chcesz wydawać 350 zł na markowe Deree polecam Ci Solarforce serii L2 - które Greg moduje, wybierzesz sobie ref OP, diodę XM-L T5 4B Neutralną Białą barwą - Będziesz REWELACYJNE oświetlenie na rower a dodatkowo równie rewelacyją latarkę EDC czyli do codziennego użytku.
Greg ma w ofercie Solarforce z diodą XM-L - trzy modele od 160 zł do 185 zł - do tego kosztujący 20 zeta uchwyt ja używam takiego :
http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-mocowanie-latarki-typu-mactronic-i1801341612.htmlZdecydowałem sięz dwóch powodów : pasuje na tzw. "grube" kierownice, drugi powód to PEWNE trzymanie latarki.