Witam
EDC już mam, jestem z niej zadowolony i to właśnie dzięki temu forum dokonałem takiego a nie innego wyboru. Teraz czas na czołówkę. Ze względu iż Petzl jest wszędobylski to najpierw ku jego produktom zwróciłem wzrok. Niestety Tikka XP 2 jakoś nie przekonała mnie do końca (skradziony jeden z trybów świecenia, wciśnięcie strobo i oślepianie okularników). Szukam alternatywy do tej propozycji w cenie do 150zł. Teraz zerkam w stronę Black Diamond Storm i Princeton Tec EOS 70, jednak nadal nie jestem w stanie podjąć ostatecznej decyzji. Zależy mi na wszechstronności (rower, marsze nocne), od wyżyłowanych osiągów wole dłuższy czas świecenia, trwałości, łatwość i bezproblemowości użytkowania ( dziesiątki trybów przez które się trza przeklikiwać to nie dla mnie), wodoszczelność - mile widziana. Wiem że żeby wokoło siebie ogarnąć teren potrzeba rozproszonego światła a żeby spojrzeć daleko przed siebie to wiązka musi być odpowiednio skupiona i że nie łatwo to wszystko ze sobą pogodzić. Która latarka według was będzie najlepszym wyborem i czy macie jakieś inne propozycje warte rozpatrzenia