|
« : 2011-06-03, 23:07:31 » |
|
Witam wszystkich użytkowników forum. Parę dni temu stałem się szczęśliwym (do czasu) posiadaczem ww latarki. Kiedy przyszła do mnie paczka nie miałem pod ręką nowych r20, więc wrzuciłem do środka już dosyć wyczerpane baterie Sony przede wszystkim żeby zobaczyć czy latarka działa. Nie było z nią problemów, dopóki stare baterie bardziej się nie rozładowały i potrzebna była wymiana. Kupiłem więc nowe Varty w blistrze i po zaaplikowaniu ich do latarki okazało się, że nie świeci. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po zamienieniu jednej Varty na wyczerpaną Sony Mag zaczął działać poprawnie. Próbowałem baterii trzech różnych firm (1,5V) na żadnych latarka nie świeci, ale kiedy tylko wkładam jedną z wyczerpanych Sony jest ok. Sprawdzałem wszystkie możliwe kombinacje włożenia do latarki, żeby wyeliminować brak styku, próbowałem z akumulatorami, też na nic. Jeżeli ktoś zna powód takiego stanu rzeczy i sposób jak temu zaradzić, to bardzo proszę o podzielenie się nim. Jeżeli nie, to czy wyżej opisany stan upoważnia mnie do złożenia reklamacji?
|