phantom wielkie dzięki za szybką odpowiedź i proste rozpisanie właściwości świetlnych diód. O to właśnie mi chodziło.
Q5 chodzi mi o XR-E a nie XP-E, sorki że nie napisałem pełnych nazw ale nie bardzo kumam co jest co i diody rozróżniam tylko po tych nazwach co napisałem, nie myślałem że xp. xe czy xr ma znaczenie.
Dokładnie chodziło mi o tą:
http://www.jet-pol.pl/p354,modul-cree-q5-3sd.htmlBędę raczej kupywał moduł w jet-polu gdyż tam jest największy wybór i najtaniej i wzorowałem się nazwamy diod z tego sklepu.
Z tego co opisałeś chyba najbardziej sprosta mi R2, odkąd kupiłem sobie latareczki bardzo często chodzę nocami z psem na spacerki i czasami brakuje mi troszkę zasięgu z MC-E chociaż z pół dystansu MC-E pokazuje pazurki i naprawdę slicznie oświetla wszystko dookoła np. w lesie.
Potrzebuję czegoś co świeci dłużej i działa na 18640. Na szczęscie zakupiłem sobie latarkę backupową ITP A1 EOS i zawsze ratuje mi tyłek chociaż czasem działania też nie grzeszy, dokładnie 45 od naładowania full aku do 4.2V
ITP A1 jest na diodzie XP-E Q5, czy mógłbyś porównać jak się ta dioda będzie miła do XR-E R2?
Na obecną chwilę jestem zauroczony A1, jeżeli chodzi o zasięg to ma naprawdę minimalnie mniejszy od MC-E w CL1H natomiast spot jest dużo mniejszy a spill dużo ciemniejszy ale przy tak małych wymiarach mi nie przeszkadza i gdyby r2 nie była gorsza byłbym już zadowolony.
PS. Skąd wiesz że Q5 z jet-polu świeci 7% słabiej od R2
pozdrawiam