|
« : 2011-01-26, 13:03:14 » |
|
Witam Zakupiłem latarkę jak w tytule i mam problem gdyż mi coś nie łączy. Swieci i za moment potrafi się wyłączyć, wystarczy potrząchnąc lub przekręcic np latarkę o 180 stopni w poziomie i działa. CZasami potrafi się wyłączyć jak leży nie ruchomo, a w 95% wyłącza się gdy się położy i turla po blacie, wtedy zaczyna albo się włączać i wyłaczać albo zmieniać ciągle tryby albo całkowicie się wyłacza. Baterie są nowe dopiero raz ładowane ULTRAFIRE. Posiadam 18650 i 2xRCR123 i na obu występuje ten sam efekt. baterie są naładowane dzieje się to tak np przy napięciu 3.92V dla 18650 lub 6.8V dla 2x123. Co to może być lub czy ktoś miał podobny objaw? mam gwarancję ale nie chce mi się wysyłać może to jakas drobnostka i sam ją usunę. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2011-02-08, 16:02:40 » |
|
Dzisiaj napisałem to jet polu i dostałem odpowiedz odnośnie latarki:
latarka została sprawdzona â powodem usterki było zbyt głębokie osadzenie diody w reflektorze.
Latarka została ustawiona
Możliwa jest ta przyczyna czy wymyślili ja? Nie znam się ale wydaje mi się że dioda jest przylutowana i nie powinna się telepać. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2011-02-08, 22:07:03 » |
|
możliwe- reflektor zwierał pady diody (a nie powinien, hmm-izolacja ?), widać driver odcinał zasilanie itd zamiast się (i ew. diodę) spalić, to jest fajne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2011-02-08, 22:13:36 » |
|
Czyli wystarczyło nie skręcać tak mocno oprawy reflektora tak? Bo jeżeli tak to sam bym to zrobił tylko że próbowałem odkręcić i nie mogłem. Jedyne co udało mi się odkręcić to zakrywkę tuby na baterię i tubę, resztę próbowałem ale nie mogłem chyba że trzeba było użyć naprawdę duuuuzej siły
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|