trwa ładowanie paska...
2012-05-25, 00:10:31 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Małe, lekkie i z klipsem  (Przeczytany 2812 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
adamo
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Ostrów Wielkopolski / Poznań

prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny

Ignoruj
« : 2011-01-01, 14:15:09 »

Witam Wszystkich w Nowym Roku,

Pojawiła się potrzeba nowej latareczki i proszę o Waszą pomoc w wyborze. Mam nadzieję, że Wasze rady mnie oświecą i będę zadowolony z wyboru, tak jak poprzednimi razy :-)

Potrzebuję latarki małej (wymiary takie jak EZAA preferowane mniejsze), lekkiej (absolutne max takie jak EZAA z baterią preferowane lżejsze) ALE: z klipsem. Moc nie jest kryterium, teraz już wiem, że nawet 15lm może uratować życie.

Ostatecznie moja EZ spełniłaby zadanie, ale jest trochę za duża, trochę za ciężka do tego do czego ma służyć i nie ma klipsa.

Preferowane zasilanie to AA, AAA, ewentualnie jakieś crki... w sumie zasilanie dowolne, najważniejsze są trzy cechy podane powyżej: po pierwsze klips, po drugie masa, po trzecie wymiary. Dodam jeszcze, że proszę o uwzględnianie masy baterii z latarką (AA dużo cięższa od AAA).

W roli wyjaśnienia mogę dodać, że wiem, że EZ AA to małe ustrojstwo, ale szukam absolutnego backupu do backupu w wersji super mini mini który mógłbym upchnąć absolutnie wszędzie.

Wyczytałem o LumaPower AVENGER w którymś z wątków (chyba Małe mocne i z klipsem), i całkiem mi się widzi, ale w łapce nie trzymałem i opinii o tym nie mam, oraz Ultrafire R1 ale tego też nie zmierzyłem organoleptycznie.

Pozdrawiam

Sprzedaż i Wypożyczalnia Przyczep Kempingowych
www.karawaning.net    www.karawaning-rent.pl
Pingwin Pluszaczny
Opinii: (3)
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2011-01-01, 15:03:20 »

A maratac AA/AAA i wersje SS i ALU do wyboru Cheesy

Sprzedam Maczety Marbles Cheesy
Chemik79
Opinii: (38)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: @

Nie łam prawa, bo ono Cię złamie ! ! !

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2011-01-01, 16:09:49 »

Czyli iTP A1, A2 lub A3 EOS Grin
A najbardziej iTP A3 EOS Wink
Jeśli ma być bardzo lekka to tylko alu lub titanium Aniołek

Pingwin Pluszaczny
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2011-01-01, 16:21:01 »

Maratac lepsiejszy bo stoi na dupce  Wink

maba
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2011-01-01, 17:22:25 »

A3 i problem z głowy - na backup ideał Grin

Fenix LD15, Quark Mini AA czy E05 też fajne, ale spooooro droższe i bez klipsów.

Pingwin, a Marataca można gdzieś dorwać w PL?

Chemik79
Opinii: (38)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: @

Nie łam prawa, bo ono Cię złamie ! ! !

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2011-01-01, 17:24:13 »

Z tego co pamiętam to był produkt Olighta, który został zastąpiony iTP A3 Undecided
Nie jestem tego pewny, ale przypominam sobie, że kiedyś gdzieś to wyczytałem Cool

Pingwin Pluszaczny
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2011-01-01, 18:09:50 »

Nie wiem czy  wPl go dorwiesz Cheesy
Ja kupowałem na CPF.
Gdy ja użyłem slowa backup mając na myśli to samo znaczenie co ty to mnie na knives zjechali  Zły
Wmawiali mi , że backup oznacza wsparcie / posiłki (czyli coś co nie jest slabszym zabezpieczeniem w razie gdy glowne narzędzie nam padnie , a czymś dużo lepszym od glównego narzędzia)  Smiley

adamo
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2011-01-01, 19:57:58 »

Dzięki za zainteresowanie, Najbardziej "póki co" "widzi" mi się Maratac, ale A3 też nie zły, tym bardziej upgrade z trzema trybami.

Rozejrzę się za tymi dwoma, może ktoś ze znajomych użyczy do "pomacania", a być może w międzyczasie jeszcze jakaś sugestia się urodzi.

Offtop:
Odnośnie backup: Pewien mądry profesorek powiedział kiedyś, że dzisiaj za poprawne uznaje się to co mieści się w granicach logiki i co jest szeroko używane (np. w j.polskim "kamerować" - nie wierzycie? sprawdźcie w słowniku...), a w angielskim: backup generator (awaryjny generator prądu, w co drugim filmie katastroficznym pojawia się). Ja to sobie tak tłumaczę.

Pingwin Pluszaczny
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2011-01-02, 00:57:45 »

Jak dla mnie backup to właśnie zapas czegoś , coś co spełni zadanie jeśli główne urządzenie padnie  Smiley
Ale jak ktoś szuka zaczepki bo 50 dych na karku a nic poza kontem "wysokiej rangi" na forum nie ma to i człowiek zly się robi  Wink
Ja bym brał marataca , nosiłem przy kluczach sporo czasu , miałem wersje A3 SS .Polecałbym jednak wersje A2 SS ze względu na dużo dłuższy czas pracy a wymiary minimalnie większe.
Jeśli ściągnięcie dla Ciebie zza granicy marataca to problem to walnij do kogoś stąd żeby Ci ściągnął.Nawet ja to mogę zrobić bez żadnej prowizji  Wink

adamo
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2011-01-19, 19:13:10 »

Wracając do tematu: Już byłem zdecydowany na Maratac AAA, chciałem zamówić przez neta, ale nawet znalazłem osobę która ma dwa (na światełkach) i była gotowa mi jednego sprzedać. Super. ALE: W międzyczasie zamówiłem A3 eos dla mojej lepszej połówki ("bo ładny kolor ma") i wyszła na jaw sprawa: w najnowszej wersji A3 eos upgraded kolejność trybów została zmieniona! Nowa to: LOW-MED-HIGH, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, bo to był największy minus w moich oczach. Teraz już wiem, że wybieram dla siebie również A3 eos. A odnośnie właśnie A3-> świeci bardzo fajnie!, wykonanie super, tego szukałem - no i klips siedzi mocno :-) Pozdrawiam

maba
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 2011-01-19, 19:38:00 »

Nowa to: LOW-MED-HIGH, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, bo to był największy minus w moich oczach.
Też chciałem z tą nową kolejnością, ale mieli jeszcze tylko stare - ale jakoś zupełnie to nie przeszkadza. LOW jest strasznie słaby, a MED jest taki akurat. Pozatym zmiana trybów jest tak szybka i banalna (pięknie chodzące gwinty), że to naprawdę żaden minus, IMHO Grin

Martac fajny bo można postawić na dupce i dwupozycyjny klips, ale jakoś stawianie na dupce przy lampce do kluczy niezbędne nie jest - do tego to mocowanie w Martacu jakieś kiepsko pomyślane (słabe, może pęknąć). W A3 jest fajne i przy kluczach wisi znacznie fajniej.

Ja osobiście nie widzę większego sensu bawić się w ściąganie Martaca zza granicy - A3 jest świetna, mnóstwo różnych wersji, świeci tak samo, a do tego z polskiej dystrybucji, więc i problemów z gwarancją nie ma Wink

Pikom
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Gdynia

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2011-01-19, 20:15:07 »

Koledzy, chciałem Was tylko uprzedzić - A3 to świetna latarka, sam mam i używam stale przy kluczach, ale jest ale... Klips nie trzyma tak znowu mocno. Czasem mam wrażenie, że wręcz trzyma kiepsko Wink Jesli więc klips jest podstawowym warunkiem to należałoby zastanowić się nad jego podmianą lub inną latareczką.

Pozdr,
Pikom
qkiel
rzep imitator
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

awatar: "Blue Vampire" Adam Rakowski

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 2011-01-19, 22:01:53 »

adamo gdzie maja nowa wersje?

"A mądrość zawsze oznacza brak pewności czegokolwiek. Poza tym może, że niczego się nie wie." Jacek Sobota "Głos Boga" str. 132
Wiedza jest jak spirytus, tylko tęgiej głowie sluży.
Czas to Szczescie.
maba
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 2011-01-19, 22:08:19 »

Niby w milhunt w opisach jest już LOW>MID>HI. Chociaż jak ostatnio kupowałem przez Allegro to były tylko stare Huh?

qkiel
rzep imitator
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

awatar: "Blue Vampire" Adam Rakowski

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 2011-01-20, 01:14:11 »

moj paragon jest z 12.01 dostalem dwie sztuki med-low-hi
uwazam, ze taki rozklad trybow jest idealny w latarkach na prezent dla osob "nie w temacie"
mialem i tak kupic kolejne dwie sztuki w celu rozdawnictwa wiec zupelnie mnie sprawa nie boli
dla siebie jednak wolalbym low-med-hi bo daje to wrazenie wiekszej kontroli nad swiatelkiem
« Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 01:16:51 wysłane przez qkiel » Zapisane

"A mądrość zawsze oznacza brak pewności czegokolwiek. Poza tym może, że niczego się nie wie." Jacek Sobota "Głos Boga" str. 132
Wiedza jest jak spirytus, tylko tęgiej głowie sluży.
Czas to Szczescie.
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: