Witam
O latarkach wiem niewiele, ale dostałem taką na gwiazdkę. Jest to jakiś no name dlatego zgłaszam się z pytaniem co to warte jeśli chodzi o budowę i trwałość.
Poniżej kilka fotek, obudowa jest mocna, aluminiowa, dość dobrze zrobiona, ma uszczeleczki tam gdzie trzeba, szybka plastikowa, akumulatorek 18650, diody nie potrafie zidentyfikować bo się na tym nie znam ale zrobiłem dokładne fotki. Bardziej rozebrać się już nie da. Dioda jest wlutowana w radiator, chyba to nazywacie pigułą?
Znalazłem identyczną na aukcji:
http://archi.inosak.org/imgdb/item1359856345_1.htmlJest opisana jako Cree Q3, czy to na pewno taka? Jeśli tak to chyba nie jest najgorzej?
Poza tym wszystko wygląda na dobrze spasowane, sama obudowa jest bardzo solidna, niestety jak dla mnie to trochę za cięzka i za duża, mogła by być z 4cm krótsza i troche mniejszej średnicy.
Zdaje sobie sprawę że latarka pewnie troche przepłacona i w tej kasie można było kupić cosik firmowego. Ale przynajmniej mam ładowarke i dwa akumulatory 18650... może sie przydać na przyszłość.
Do tego na aukcji pisze czas działania na max ustawieniach 48h. To chyba nierealne?
Prosze o podanie jakiegoś sposobu na sprawdzenie latarki jesli chodzi o jej parametry świecenia, zasięg, skupienie itd. Troche poczytałem ale zanim sie w tym połapie to miną dni.

Identyfikacja latareczki od gwiazdeczki
Latarka w odlogłosci 1m od drzwi na ktore pada wiąska: