|
« : 2010-12-21, 20:41:25 » |
|
Witam wszystkich. To mój pierwszy post/temat i nie było by takowej konieczności, gdyby nie możliwość spowodowania zawodu mojej córeczce. Do rzeczy. Dziś otrzymałem latarkę Romisen RC-C8 od córy jako wczesny prezent na święta i urodziny. No wszystko świetnie, latarka działa, oringi są  , soczewka bez uszkodzeń, gwinty dobrze wykonane...ALE!: Brak jakiejkolwiek instrukcji postępowania z danym towarem, brak instrukcji jak zmieniać tryby latarki do czego musiałem dojść sam. Jednak zaskoczyło mnie to, że TE tryby mają kaprysy. Są 3 : 100%, 50% i strobo, początkowo zmieniały się jeden po drugim po energicznym naciskaniu clicka, co zadziałało tylko raz. Później już nie mogłem zmienić trybu-zostaje mi 100%. Tu pytanie do Was panowie-bom za wrażliwy tatuś by odsyłać latarkę po oznajmieniu córze, że zamówiła "bubel" - cóż ja mogę z tym zrobić? Dostęp do płytki jest utrudniony - albo znów przeoczyłem kosmiczny patent-, i jam o lichej wiedzy o światełkach. Pomożecie? Chodzi o tę latarke:  Romisen RC-C8. 1-sza Latarka, 1-szy problem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2010-12-21, 21:38:30 » |
|
no i otóż to ten sklep. Ta, zadziała raz na około 12 prób:(. spróbuje się jutro skontaktować z uprzejmym głosem za "nysowską" słuchawką. A rzeknij mi kierowniku, jakaż to cząstka tego światełka jest odpowiedzialna za zmianę trybów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2010-12-21, 22:00:27 » |
|
klik tudzież włącznik a potem sterownik tudzież driver z nimi się spoko gada, nie powinno być problemów  acz zobacz czy spokojne, lekkie naciskanie włącznika w momencie kiedy latarka działa już powoduje zmianę trybu, czy nie, albo po włączeniu latarki jej szybki wyłączenie i włączenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2010-12-21, 22:00:59 » |
|
no nikt mi jeszcze nie mówił że mam uprzejmy głos  , przeproś córkę że niestety ale trafił się jej wadliwy egzemplarz, niestety ale sprawdzamy jedynie czy latarka działa przed wysłaniem, nie ma możliwości fizycznej sprawdzić wszystko dokładnie bo byśmy nic nie dali rade wysłać najlepiej nie kombinuj tylko podeślij latarkę do nas i zostanie wymieniona na sprawny egzemplarz pozdrawiam damian
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2010-12-21, 22:12:13 » |
|
no nikt mi jeszcze nie mówił że mam uprzejmy głos  , Ja tam ostatnio rozmawiałem u Was z miłą panią i faktycznie ma uprzejmy i miły głos 
|
|
|
|
|
|
Czesto pisze z telefonu wiec, chcąc nie chcąc, czasami robie "orto".
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2010-12-21, 22:20:04 » |
|
No i moje telefony również odbierała kobieta  Nie spodziewałem się odpowiedzi ze strony Firmy na forum - profesjonalne podejście do interesów. Nie kombinowałem, od razu przywiodło mnie na forum do uczciwych mędrców  . Światełko odeślę jutro, tylko dylemat czy w mizernej mieścinie jakiś kurier odbierze zlecenie od klienta indywidualnego, ale to już mój problem. Dziękuje za pomoc Panowie, do następnej dyskusji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2010-12-23, 22:22:57 » |
|
Szanowny Panie Damianie, czy latareczka doszła dziś do Was?. Mam nadzieję na sprawny egzemplarz przed sylwestrem gdyż czeka mnie zasiadka - przy tych fajerwerkach nie potrzebna Nam myśliwym nagonka;). Wesołych świąt Panowie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2010-12-24, 09:19:58 » |
|
tak latareczka dotarła, ciekawe jest to że na lekko rozładowanym 18650 zmienia tryby bez problemu natomiast przy naładowanym na maksa 18650 lub koszyczku z 3 AAA już nie ma ochoty współpracować i jest tylko maks dzisiaj nie pracujemy, ale paczka z nową sztuką (sprawdzoną) jest już gotowa i w poniedziałek zostanie nadana Pozdrawiam i Darz Bór p.s. dużo tam dzika macie? u nas zostało już tylko 13 w planie i chyba będzie trzeba zwiększać plan bo gdzie się nie ruszę w nocy to aż czarno na polu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2010-12-28, 00:29:45 » |
|
ooo..nie zauważyłem tych kaprysów choć mam 18650 i zwykłe AAA których to wariantów używałem.
U nas 600 do odstrzału było, dzika aż nadto w tym roku. Problemem naprawdę dużym były wyjścia odyńców na "miejskie spacery", teraz około 170-190 w planach. Dzik u Nas zuchwały z roku na rok coraz bardziej, albo to My ludzie zachłanniejsi w zabieraniu im przestrzeni życiowej.
Ano, Darz Bór Kolego. Byśmy mieli za lat parę na co polować.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-12-28, 00:32:12 wysłane przez Elenvy »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2011-01-24, 23:26:02 » |
|
Witam ponownie  No więc wymieniony model w.w. latareczki już przeszedł solidne testy terenowe i był używany wielokrotnie tak więc podsumuje - jestem zadowolony!i to bardzo. Zauważyłem, że nie ma recenzji tego Romisen-a więc postaram się wystukać ją dla zainteresowanych w najbliższym czasie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2011-02-09, 23:02:53 » |
|
Witam Od miesiąca mam Romisena RC C8 i miałem dokładnie takie same objawy tyle że nieco później bo dopiero 2 dni temu straciłem możliwość wyboru trybu pracy. Jutro dzwonie w tej sprawie do Milhunta. Faktycznie, szkoda że nie dają najmniejszej choćby instrukcji obsługi. Generalnie jednak jestem z latarki bardzo zadowolony
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2011-02-11, 22:59:55 » |
|
Po kilku lekturach doświadczonych bardziej kolegów stwierdzam z przykrością, że romisen zaoszczędził na sterownikach:( mylę się?. Moja latareczka działa bez zarzutów, i niech los da by czyniła to wciąż 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2011-06-27, 00:19:21 » |
|
Odkopuję wątek.  Mam pytanie: czy ta latarka jest klepana w standardzie D26? Zastanawiam się, czy by jej nie nabyć, wraz z gotowym modułem (D26 UltraFire z diodą MC-E). T.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2011-06-27, 00:34:41 » |
|
Nie. Ma własnej konstrukcji głowicę z ruchomą soczewką (zmienną ogniskową).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|