|
« : 2010-12-10, 19:27:10 » |
|
Chcę zakupic latarkę niewielka ale dobrą. Z góry dziękuję. Bardzo proszę o pomoc w wybraniu. oto zestawienie (nie zwracamy tu uwagi na cenę): oto one dereelight C2H Cree XP-G R5 OP (kusi kompaktowość i mocna dioda oraz rozbudowa ale czy nie za mało trybów w związku z czasem pracy na maksie 15 min - jak tu wypdają pozostałe?) iTPlight A4 EOS (jak z czasem pracy i jakością?) Tiablo TL1 I.D.C (wydaje się być najlepsza, płynna zmiana trybu świecenia, dobre wykonanie i sterownik ale ciut nie za duża?? co z czasem pracy??) iTP SA1 Eluma (jak się ma w por z pozostałymi, nie chodzi mi o cene ale jeżeli nie jest gorsza to lepiej kupić tańszą)no i Latarka iTPlight SC1 Eluma tylko czy mniej dostępne ogniwa? iTP Light C10T (ciekawa)?
bardzo proszę o pomoc w wyborze z powyższych (czas pracy, moc, jakość, funkcje, wymiary). jeżeli któraś szczególnie wyróżnia się jakąś cechą proszę o informację.
Dziękuje z Góry
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-12-10, 19:31:34 wysłane przez komatsu »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2010-12-10, 20:01:39 » |
|
Czas pracy, moc, funkcje, wymiary sam możesz sobie sprawdzić choćby w dziale dilerzy. Poza tym przejrzyj również dział recenzje i znajdziesz tam opis przynajmniej połowy z nich. Trzeba użyć SZUKAJ 
|
|
|
|
|
|
Czesto pisze z telefonu wiec, chcąc nie chcąc, czasami robie "orto".
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2010-12-10, 22:56:23 » |
|
Czas pracy, moc, funkcje, wymiary sam możesz sobie sprawdzić choćby w dziale dilerzy. Poza tym przejrzyj również dział recenzje i znajdziesz tam opis przynajmniej połowy z nich. Trzeba użyć SZUKAJ  fakt masz rację a Ty? co byś wybrał? może żadną z powyższych? dziękuję z góry
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2010-12-10, 23:03:47 » |
|
Nie mam żadnej z nich, więc obawiam się, że nie będę w stanie Ci pomóc, jeśli chodzi o wybór między tymi konkretnymi latarkami.
|
|
|
|
|
|
Czesto pisze z telefonu wiec, chcąc nie chcąc, czasami robie "orto".
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2010-12-10, 23:12:34 » |
|
Nie mam żadnej z nich, więc obawiam się, że nie bę dę w stanie Ci pomóc, jeśli chodzi o wybór między tymi konkretnymi latarkami.
co możesz polecić do 11 cm pod względem jakości, czasu pracy i mocy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2010-12-11, 13:49:53 » |
|
Proszę o poradę w inny sposób: z uwagi na czas pracy, moc i jakość co wybralibyście Szanowni Forumowicze do 180 maks 200 zł? ale coś do 11 cm... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2010-12-11, 18:40:04 » |
|
Dzięki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2010-12-11, 20:47:59 » |
|
BK 135A ma niewielki problem z trybami Niewielki? Pewnie kwestia indywidualna, ale płacąc dwie stówki za latarkę która ma podstawowy problem to kiepski deal, IMHO  Już pewnie lepiej spróbować tą nowość, albo jeszcze lepiej LD10 (za chwilę będzie już na R5), jeśli nie zależy nam na jak najmniejszej wielkości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2010-12-11, 21:32:41 » |
|
Ja bym polecił LD 10 - używałem w róóżnych warunkach  Zwykle była za dobra. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2010-12-11, 21:52:17 » |
|
Niewielki? Pewnie kwestia indywidualna, ale płacąc dwie stówki za latarkę która ma podstawowy problem to kiepski deal, IMHO  Już pewnie lepiej spróbować tą nowość, albo jeszcze lepiej LD10 (za chwilę będzie już na R5), jeśli nie zależy nam na jak najmniejszej wielkości. Dokładnie, jest to kwestia indywidualna. Szwagier ma, używa i problem opisany w recenzji nie ma dla niego dużego znaczenia. Co do diody w LD 10 - wydaje mi się, że jeżeli nawet niedługo pojawi się z diodą R5, to i tak różnica w jasności pomiędzy diodą R4 a R5 będzie praktycznie niezauważalna dla przeciętnego użytkownika. Osobiście wybrałbym chyba Fenixa, a gdybym dysponował nieco większym budżetem, pomyślałbym nad Quarkiem AA.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam dziękuję i do widzenia yano
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2010-12-11, 21:59:48 » |
|
od paru dni mam c2h r5 lekka, mała poręczna całkiem przyzwoite światło, czas pokaże czy był to dobry zakup
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2010-12-11, 22:55:54 » |
|
Co do diody w LD 10 - wydaje mi się, że jeżeli nawet niedługo pojawi się z diodą R5, to i tak różnica w jasności pomiędzy diodą R4 a R5 będzie praktycznie niezauważalna dla przeciętnego użytkownika. Właśnie ciekaw jestem. Widzę, że już pojawił się opis i dane R5tki ~> http://kolba.pl/latarka-fenix-ld10-p-1825.htmlTurbo sądząc po czasie działania będzie podobne, ale chyba poniższe tryby ma fajniejsze/słabsze - szczególnie ciekaw jestem tego nowego LOW, bo ten z R4 za mocny. Może tutaj w końcu to naprawili 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2010-12-12, 00:11:32 » |
|
Zdecydowanie najmocniejszą z wymienionych będzie Fenix LD10 R4. Tak R4, w R5 coś namieszali z danymi i dopóki nie wyjaśnią tego niezależne recenzje nie wiem czy jest to błąd w druku czy celowo poobniżali wszystkie tryby, z maksymalnym włącznie. Tymczasem R4 prześciga dane fabryczne (132lm), zmierzona maksymalna jasność to 176lm i jest to druga najmocniejsza latarka AA na rynku (numer 1 to Zebralight SC51). BK135A ma fajne tryby ale sterownik nie powala wydajnością. C2H na AA jest średniakiem, na CR/14500 to mały potworek, ale niszczy baterie w 20 minut. Przede wszystkim odpowiedz sobie na pytanie czym chcesz ją zasilać - zwykłe paluszki AA (baterie/aku), aku Li-Ion 14500 (wymiary jak AA, ale 3x wyższe napięcie, z reguły więcej światła ale i krótki czas pracy) czy drogie baterie CR123A.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2010-12-12, 07:06:25 » |
|
Co do tego zalinkowanego Fenix'a z kolby, to w nazwie jest R5, a w opisie R4: źródło światła: 1 x dioda Cree XP-G LED R4 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam dziękuję i do widzenia yano
|
|
|
|