Na pierwszy ogień idzie L1 - miała zbyt mocne skupienie, dostała reflektor op i k2, modyfikacja zrobiona tak, że można bez problemów przywrócić stan fabryczny
k2 wklejona na miedzianym kominku ( żeby uzyskać odpowiednie skupienie)

Surefire :)
przetoczony reflektor tak aby wkręcany dynks go centrował i trzymał na miejscu

wszystko na swoim miejscu

efekt końcowy

świeci podobnie do Quarka na xp-g

Głowica KL1, fabrycznie miała Luxeona ( do mnie przyszła na ssc p4 ) + dziwną optykę - chyba TIR

Dziwnie to świeciło, ni to throw, pod nogi też nie bardzo ... dostała xp-g i kolimator - daje dużą plamę światła

super edc! Elektronike zostawiłem fabryczną bo działa od 3v po 9v bez problemów, pobiera mało prądu - działa długo, w emiter idzie coś pod 400mA

Kolejna w kolejce była głowica żarówkowa od E2e

przyszła bez żarówki ... więc dorobiłem moduł diodowy

nie byłem z tego zadowolony do końca, jednak lustro od żarówki nie bardzo się nadaje pod diodę ... są wyjątki oczywiście jak np. Maglite
nie czekając długo przetoczyłem głowicę czyli pozbyłem się na zawsze reflektora i możliwości zamontowania żarówki

tak tak, reflektor jest częścią głowicy

dorobiłem nowy moduł pod diodę i elektronikę - elektronika to driv AMC z softem DF'a, 0.7A w diodę - dioda to xp-e r3 o fajnej neutralnej barwie

o ile KL1 świeci mocno rozproszonym światłem E2e daje bardziej na zasięg ale do pracy czy świecenia pod nogi jest idealnie - łagodny promień, poza tym mogę sobie wymieniać głowice bo gwinty pasują
taki mały potworek