YYY troszkę nie rozumiem ad.1
Jedno światełko ma świecić blisko, ale zdecydowanie do przodu, a nie na boki.Drugie na zasięg ale też nie do przesady. Mały punkt też będzie bez sensu. Mówisz 1,5 pali diodę? Ale to max co podaje producent czyli w teorii 2A powinny wytrzymać. Mogę dać MC-E albo SST-50 ale chyba niema sensu. Chyba, że XM-L w międzyczasie wejdzie to może na poziomie 2-2,5A będzie dobry efekt.
Moim zdaniem ze złej strony się do tego zabierasz - kupa rzeźbienia i 2 zdewastowane latarenki a efekt końcowy może nie być do końca zadowalający.
Podstawą lampki mogą być dwa kolimatory Ledila LXP-D i LXP-SS do tego 2 ledy Cree XP-G - poszukaj w najbliższym metalowym rury calówki alu ścianka ok 2mm + pręta pasującego w ta rurę, jak nie znajdziesz pręta to może być zakończenie rury miedzianej 22mm - pasujące do rury. Wtedy z 3 zakończeń masz osadzenie soczewki, radiator pod stara i zaślepkę na koniec lampki.
Przełączniki to by były 2 kliki lub lepiej 2 przełączniki hebelkowe 3 pozycyjne z kapturkami uszczelniającymi - pasujące drivery do tej kombinacjo to ledim miał w swojej ofercie 2 sztuki by były potrzebne.
Ale te latarki są tanie i całkiem pasują mi wizualnie. Po prostu ich nie szkoda. Do tego problem długiego światła i odchodzi bo wstawię ref d26. Przełączniki to pół biedy bo polutuję, uszczelnię i zostawię. Ale podłączenia latarek i aku...
Sterowniki już mam na oku i właśnie o Edimie myślałem. Ma dokładnie to czego mi trzeba.
Kolimatory, o których piszesz na szczęście są tanie i mogę popróbować z kątem. Zamówię te o których piszesz i zobaczymy. Ale do długiego raczej ref.