Mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich w nowym roku i zaczynam od odgrzania starocia.
Szukając małej latarki na AAA kupiłem sobie Olighta i3. Jest mały, jasny i dobrze wykonany ale po kilku testach okazało się, że w takim maleństwie kompletnie nie leży mi twist...
Kilka tygodni później w podziemnym straganie kupiłem za 8 zł jakiś no-name (fotki poniżej): 8 cm, aluminium, waga porównywalna z Olightem, włącznik z tyłu, speed focus, tryb stroboskopu, odkręcana nasadka dająca 'świeczkę' - daje się postawić na ogonie. Jasność nieco poniżej trybu medium Olighta.
Jedyne wady (z mojego punktu widzenia):
- zasilanie 4xLR44
- wąski pasek podświetlanego plastiku służący za gwint łączący aluminiowy korpus z aluminiową nasadką

Mała latarka na AAA - pomoc w wyborze

Prośba o radę: jaką latarkę o podobnej funkcjonalności, ale zasilaną na 1x AAA byście polecali?
Na razie waham się nad Led Lenserem P2 / P3. Nie mają opcji 'świeczka' ale jakoś to przeboleję

Nie mają też strobo, ale jest mi zbędne...
W sumie jednak zabawne, że nie znalazłem żadnej latarki AAA z wyższej półki dającej wszystkie możliwości tego malucha za 8 zł

Istnieje jeszcze marka itplight czy Olight wydaje już wszystko pod swoim szyldem?
Z tego co wiem nowe latarki są już produkowane tylko jako Olight.
EDIT: Dodane zdjęcia; poprawione zdjęcia.