|
« : 2010-09-30, 14:14:40 » |
|
MAG-LITE XL 100 widział to ktoś? bo zamówiłem w ciemno, i nie wiem czy to dobrze wydane 200zł(wiem że trochę przepłaciłem ale ... tam  ) proszę o jakieś opinie jeśli macie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 14:14:12 wysłane przez pawelsz »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2010-09-30, 14:34:36 » |
|
Szkoda kasy-- za te 200 zł można kupić naprawdę solidną lampkę EDC ,a nie mówię już o tym ,że można za tyle kasy kupić 3szt ITP A3 które tego maglite`a kładą na plecy--no poza bajerami typu SOS i inne mrugadła.Jak dla mnie Maglite jedzie tylko na dawnej renomie tak jak wiele innych ''kultowych'' firm . W zasadzie mają tylko jeden solidny produkt-- MaG Chargera .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2010-09-30, 14:46:12 » |
|
Sam kiedyś szukałem opinii o tej latarce, ale po polsku nic nie znalazłem  . Jak juz ją będziesz miał, to podziel się wrażeniami na forum, O.K.? Najbardziej zastanawia mnie, jak w praktyce wygląda obsługa przy pomocy ruchów nadgarstkiem (motion control), czy da się jej w miarę szybko nauczyć, czy jest wygodna w użytkowaniu - no i jak z jakością wykonania? pozdrawiam yano
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam dziękuję i do widzenia yano
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2010-09-30, 15:14:46 » |
|
Latarka bajer posiada-- nie mówię, że nie ,ale jednak nie jestem przekonany do takich wynalazków-- im więcej elektroniki ,tym większe prawdopodobieństwo, że latarka nie zadziała tak jak powinna w extremalnej sytuacji-poza tym wsio w porządku, jeśli latarkę użytkujemy tylko my ,wyrobimy sobie odpowiedni ruch itd-- ale nie widzę np mojej ś.p. Babci która miała by włączyć lampke i ustawiś sobie odpowiedni tryb. W każdym razie pożyjemy- zobaczymy--może się ta koncepcja sprawdzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2010-09-30, 15:41:26 » |
|
no ja właśnie jestem bardzo zadowolony z innych latarek maga, ale miałem tylko w rozmiarach D (bądź co bądź rozmiar słuszny nie tylko w latarkach) i jako, że firma spełnia moje oczekiwania a chciałem jakieś edc na wypasie, to zamówiłem to cudo. jak piszecie pożyjemy zobaczymy:)
a ma w sumie jeszcze niezłą funkcję: np można dać jakiejś niuni jak zapragnie poświecić i z kamienną twarzą patrzeć jak kombinuje;d
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 14:24:19 wysłane przez pawelsz »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2010-09-30, 15:53:20 » |
|
a na marginesie- jakieś opinie na temat zastosowanej diody lustra itd? bo że ma zwydziwiany wyłącznik to jedno, ale nie zapominajmy o podstawowej funkcji  zresztą bez sensu trochę pytać jak już kupiłem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2010-10-07, 22:13:26 » |
|
Sterowanie rzeczywiście kosmiczne, bardzo mi się podobają te bajery, cena akceptowalna tylko czemu taka słaba moc i dziwne zasilanie? Szkoda, bo świeci prawdopodobnie niewiele lepiej niż iTP A3 na 1 AAA. Aż się prosi by zrobili ją na CR123 czy choćby AA z "normalną", mocną diodą. Zupełnie jakby żyli w innym świecie. Koniecznie coś napisz jak dojdzie!
|
|
|
|
|
|
Olight T10/15 Q5, iTP A3 EOS Upgraded blue
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2010-10-07, 22:38:22 » |
|
Niedosc ze post pod postem to jeszcze brak kultury na forum. (wiem że trochę przepłaciłem ale chuj tam no ja właśnie jestem zajebiście zadowolony
|
|
|
|
|
|
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2010-10-10, 12:15:20 » |
|
Niedosc ze post pod postem to jeszcze brak kultury na forum.
błeheheheh  latara doszła  mierzył jasności czy co to się tam mierzy nie będę, bo nie umiem i nie mam czym, ale dwa słowa napiszę moc? no jak dla mnie to aż za dużo- ja chcę do domu trafić, a nie opalać się i prawdę mówiąc nie używam na full wcale, bo mnie razi. (tak całkiem serio to na minimum wystarcza) bajerancki wyłącznik jest w rzeczy samej bajerancki, regulacja jasności, częstotliwości strobo, blokada... wszystko tyleż samo zaj ... co niepotrzebne  (no regulacja mocy ok- reszta gadget) zasilanie? ja się akurat cieszę że to 3xAAA bo wiem że dokupię nawet w warzywniaku, a niestety w moim mieście cr123 to może w jednym sklepie foto by dostał i pewnie stare... wykonanie- jak każdy MAG, a może nawet ciut lepsze- czyli jak dla mnie bardzo ok
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 20:27:32 wysłane przez Diabelek »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2010-10-10, 20:30:12 » |
|
kulturalnie zostałeś upomniany o wulgaryzmy i o pisanie post pod postem i tak reagujesz? sądzisz, że ktoś Ci odpowie na następne pytanie jeśli tak zlewasz?
|
|
|
|
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2010-10-10, 23:47:30 » |
|
ok - wulgaryzmy sobie już poszły, popatrzmy teraz w miarę merytorycznie http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=262186ot opis, jak wiele innych No zasilanie spoko- 3xAAA czemu nie. Jasność ok 80lumenów, czy to wiele, hmm- w sumie nie jest to mało, ale zarazem tyle co daje małe iTP A3 zasilane z 1xAAA cenowo 3-4x w dół Czas działania w trybie max ponad 5h, no bajka , ale jak to w bajce- ściema, zwłaszcza na bateriach a nie aku itd itp - ot google Twoim przyjacielem  A jeśli jeździsz głównie w trybie low, to mega szacun za mega dobre drogi w Twojej okolicy, u mnie oczy kota jakoś nie działają i wolę trochę inne światło na rowerze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2010-10-11, 11:50:19 » |
|
A jeśli jeździsz głównie w trybie low, to mega szacun za mega dobre drogi w Twojej okolicy, u mnie oczy kota jakoś nie działają i wolę trochę inne światło na rowerze.
na rowerze mam trochę inne światło, a wzrok puki co dopisuje- drogi? raczej takie jak wszędzie  co do kultury... hmmm no nie wiedziałem że tu tacy wrażliwi  na tacticalach i inszych knivesach panuje chyba większa swoboda obyczajów, a na bank większa tolerancja. chciałbym jednak z tego miejsca uniżenie przeprosić wszystkich za swoje grubiaństwo  ale dalej opierniczajcie każdego za jedno słowo "zajebiście" i to że akurat mu się post pod postem cyknął zamiast edyty to będziecie tu sami siedzieć  pozdrawiam 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-10-11, 11:52:44 wysłane przez tomekk »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2010-10-11, 13:18:24 » |
|
etam, spokojnie - wolność wolnością, ale cenzura jakaś musi troszkę być  na spokojnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2010-10-11, 14:39:07 » |
|
Co do 80 lumenów - mam iTP A3 oraz SF E1B, obydwie świecą w max. 80 lm, z tym że świecąc na sufit (coby łatwiej ocenić jasność "na oko"), to E1B daje dużo więcej światła, niż iTP. Oczywiście latarki te świecą całkiem inaczej (iTP szerszy spot i dużo światła dookoła, SF dzięki TIR świeci właściwie tylko promieniem głównym). Być może lumenom w MagLite bliżej do tych w SF, niż w iTP 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam dziękuję i do widzenia yano
|
|
|
|