trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 21:38:20 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: MAG-LITE XL 100  (Przeczytany 8015 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
tomekk
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 2010-09-30, 14:14:40 »

MAG-LITE XL 100
widział to ktoś? bo zamówiłem w ciemno, i nie wiem czy to dobrze wydane 200zł(wiem że trochę przepłaciłem ale ... tam Wink)
proszę o jakieś opinie jeśli macie Smiley
« Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 14:14:12 wysłane przez pawelsz » Zapisane
ranger
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2010-09-30, 14:34:36 »

Szkoda kasy-- za  te 200 zł można kupić naprawdę solidną lampkę EDC ,a nie  mówię już o tym ,że można za tyle kasy kupić 3szt ITP A3 które tego maglite`a kładą na plecy--no poza bajerami typu SOS i inne mrugadła.Jak dla mnie Maglite jedzie tylko na dawnej renomie tak jak wiele innych ''kultowych'' firm . W zasadzie  mają tylko jeden solidny produkt--  MaG Chargera .
Chemik79
Opinii: (38)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: @

Nie łam prawa, bo ono Cię złamie ! ! !

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2010-09-30, 14:38:14 »

Nie jest tak źle, choć cena wygórowana Roll Eyes
Podejrzewam, że to przez innowacyjny UI działający na zasadzie Accelerometer sensor Shocked
Bardzo ciekawa funkcja, choć okaże się w praktyce jak to działa Undecided
http://www.maglite.com/maglite_xl100_led.asp
http://www.youtube.com/user/magliteflashlights

yano
Opinii: (10)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: LJA ;-)

zwykły gadżeciarz - amator

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2010-09-30, 14:46:12 »

Sam kiedyś szukałem opinii o tej latarce, ale po polsku nic nie znalazłem Sad. Jak juz ją będziesz miał, to podziel się wrażeniami na forum, O.K.? Najbardziej zastanawia mnie, jak w praktyce wygląda obsługa przy pomocy ruchów nadgarstkiem (motion control), czy da się jej w miarę szybko nauczyć, czy jest wygodna w użytkowaniu - no i jak z jakością wykonania?
pozdrawiam
yano

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
ranger
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2010-09-30, 15:14:46 »

Latarka bajer posiada-- nie mówię, że nie ,ale jednak nie jestem przekonany do takich wynalazków-- im więcej elektroniki ,tym większe prawdopodobieństwo, że latarka nie zadziała tak jak powinna w extremalnej sytuacji-poza tym wsio w porządku, jeśli latarkę użytkujemy tylko my ,wyrobimy sobie odpowiedni ruch itd-- ale nie widzę np mojej ś.p. Babci która miała by włączyć lampke i ustawiś sobie odpowiedni tryb.
W każdym razie pożyjemy- zobaczymy--może się ta koncepcja sprawdzi.
tomekk
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2010-09-30, 15:41:26 »

no ja właśnie jestem bardzo zadowolony z innych latarek maga, ale miałem tylko w rozmiarach D (bądź co bądź rozmiar słuszny nie tylko w latarkach) i jako, że firma spełnia moje oczekiwania a chciałem jakieś edc na wypasie, to zamówiłem to cudo.
jak piszecie pożyjemy zobaczymy:)

a ma w sumie jeszcze niezłą funkcję:
np można dać jakiejś niuni jak zapragnie poświecić i z kamienną twarzą patrzeć jak kombinuje;d
« Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 14:24:19 wysłane przez pawelsz » Zapisane
tomekk
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2010-09-30, 15:53:20 »

a na marginesie- jakieś opinie na temat zastosowanej diody lustra itd?
bo że ma zwydziwiany wyłącznik to jedno, ale nie zapominajmy o podstawowej funkcji Smiley
zresztą bez sensu trochę pytać jak już kupiłem Grin
j.wojak
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Szczecin

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2010-10-07, 22:13:26 »

Sterowanie rzeczywiście kosmiczne, bardzo mi się podobają te bajery, cena akceptowalna tylko czemu taka słaba moc i dziwne zasilanie? Szkoda, bo świeci prawdopodobnie niewiele lepiej niż iTP A3 na 1 AAA.  Aż się prosi by zrobili ją na CR123 czy choćby AA z "normalną", mocną diodą. Zupełnie jakby żyli w innym świecie. Koniecznie coś napisz jak dojdzie!

Olight T10/15 Q5, iTP A3 EOS Upgraded blue
TheNaturat
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Opole

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2010-10-07, 22:38:22 »

Niedosc ze post pod postem to jeszcze brak kultury na forum.

(wiem że trochę przepłaciłem ale chuj tam

no ja właśnie jestem zajebiście zadowolony

NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
tomekk
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2010-10-10, 12:15:20 »

Niedosc ze post pod postem to jeszcze brak kultury na forum.
błeheheheh Aniołek  Kiss Grin

latara doszła Cheesy
mierzył jasności czy co to się tam mierzy nie będę, bo nie umiem i nie mam czym, ale dwa słowa napiszę
moc? no jak dla mnie to aż za dużo- ja chcę do domu trafić, a nie opalać się i prawdę mówiąc nie używam na full wcale, bo mnie razi. (tak całkiem serio to na minimum wystarcza)
bajerancki wyłącznik jest w rzeczy samej bajerancki, regulacja jasności, częstotliwości strobo, blokada...
wszystko tyleż samo zaj... co niepotrzebne Wink (no regulacja mocy ok- reszta gadget)
zasilanie? ja się akurat cieszę że to 3xAAA bo wiem że dokupię nawet w warzywniaku, a niestety w moim mieście cr123 to może w jednym sklepie foto by dostał i pewnie stare...  
wykonanie- jak każdy MAG, a może nawet ciut lepsze- czyli jak dla mnie bardzo ok
« Ostatnia zmiana: 2010-10-10, 20:27:32 wysłane przez Diabelek » Zapisane
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #10 : 2010-10-10, 20:30:12 »

błeheheheh Aniołek  Kiss Grin

kulturalnie zostałeś upomniany o wulgaryzmy i o pisanie post pod postem i tak reagujesz?
sądzisz, że ktoś Ci odpowie na następne pytanie jeśli tak zlewasz?

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
pawelsz
Kierownik
Opinii: (3)
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #11 : 2010-10-10, 23:47:30 »

ok - wulgaryzmy sobie już poszły, popatrzmy teraz w miarę merytorycznie
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=262186
ot opis, jak wiele innych
No zasilanie spoko- 3xAAA czemu nie.
Jasność ok 80lumenów, czy to wiele, hmm- w sumie nie jest to mało, ale zarazem tyle co daje małe iTP A3 zasilane z 1xAAA cenowo 3-4x w dół
Czas działania w trybie max ponad 5h, no bajka , ale jak to w bajce- ściema, zwłaszcza na bateriach a nie aku
itd itp - ot google Twoim przyjacielem Smiley
A jeśli jeździsz głównie w trybie low, to mega szacun za mega dobre drogi w Twojej okolicy, u mnie oczy kota jakoś nie działają i wolę trochę inne światło na rowerze.
tomekk
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 2010-10-11, 11:50:19 »

A jeśli jeździsz głównie w trybie low, to mega szacun za mega dobre drogi w Twojej okolicy, u mnie oczy kota jakoś nie działają i wolę trochę inne światło na rowerze.

na rowerze mam trochę inne światło, a wzrok puki co dopisuje- drogi? raczej takie jak wszędzie Smiley

co do kultury... hmmm no nie wiedziałem że tu tacy wrażliwi  Wink na tacticalach i inszych knivesach panuje chyba większa swoboda obyczajów, a na bank większa tolerancja. chciałbym jednak z tego miejsca uniżenie przeprosić wszystkich za swoje grubiaństwo Roll Eyes ale dalej opierniczajcie każdego za jedno słowo "zajebiście" i to że akurat mu się post pod postem cyknął zamiast edyty to będziecie tu sami siedzieć Cheesy
pozdrawiam  Tongue
« Ostatnia zmiana: 2010-10-11, 11:52:44 wysłane przez tomekk » Zapisane
pawelsz
Kierownik
Opinii: (3)
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #13 : 2010-10-11, 13:18:24 »

etam, spokojnie - wolność wolnością, ale cenzura jakaś musi troszkę być Smiley na spokojnie  Evil
yano
Opinii: (10)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: LJA ;-)

zwykły gadżeciarz - amator

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 2010-10-11, 14:39:07 »

Co do 80 lumenów - mam iTP A3 oraz SF E1B, obydwie świecą w max. 80 lm, z tym że świecąc na sufit (coby łatwiej ocenić jasność "na oko"), to E1B daje dużo więcej światła, niż iTP. Oczywiście latarki te świecą całkiem inaczej (iTP szerszy spot i dużo światła dookoła, SF dzięki TIR świeci właściwie tylko promieniem głównym). Być może lumenom w MagLite bliżej do tych w SF, niż w iTP Wink

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Strony: 1 2 3 » Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: