Tym razem lista wymagań nie będzie tak długa i wymyślna jak poprzednim razem, trochę się "obyłem" z latarkami, diodami, metodologią, techniką, ale trudno powiedzieć, żebym był na bieżąco z ofertami handlowymi, a nie chciałbym, żeby mi coś umknęło, stąd znów zwracam się z pytaniem.
Latarka ma leżeć i czekać aż się przyda. Wymagania:
-2xAA, z racji przeznaczenia zasilanie docelowe to alkaliki albo wrzucę dla spokoju sumienia litówki, Li-ion na pewno nie uświadczą, więc ich obsługa jest zbędna
-porządnie wykonana
-wszelkie dodatki - klips, smycz, pokrowiec etc. - zbędne
-prosta obsługa, mała ilość trybów - im prościej tym lepiej, bardzo jasno turbo, czy bardzo oszczędne niskie tryby - niepotrzebne
-kształt promienia, zasięg, barwa, jasność, dioda - całkowicie drugorzędne
-nie, nie może być czołówka

-koszt - tańsza niż Quark AA^2, który robi za EDC (w takim zastosowaniu nie widzę sensu dopłacać), lepiej wykonana niż iTP Eluma SA2, którą kiedyś poleciłem (choć myślę dalej, że przy zadanym budżecie lepiej się nie dało) - obecnie lektura wątku napawa lekkimi obawami - to ma być prezent, a zależy mi na sprawnym i wygodnym działaniu, czyli najchętniej 150-200zł
-aha, no i zakup od krajowego dystrybutora
BTW Od czasu Quarków mam wrażenie, że inni producenci rzucili się z nimi konkurować, szkoda, że cenowo też - Eagletaci poszły w górę, sporo Fenixów fajnych dla laików poznikało - tak się trochę rynek przesunął w kierunku entuzjastów - szkoda.
Wystarczy mi model, szczegóły znajdę bez problemu, mile widziane linki do starszych modeli w promocji itd.
Eagletac P100A2 w tej chwili mi się najbardziej widzi (milhunt, jet-pol). Przy okazji pewnie bym od dbuzera jakąś Morkę pociągnął jak znam życie, czyli same korzyści