trwa ładowanie paska...
2012-02-09, 12:48:45 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Inova Micro - 2x walnięty egzemplarz?  (Przeczytany 1004 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Tayniak
Opinii: (1)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 2010-07-26, 11:13:08 »

Witajcie.
Kupiłem sobie 4 sztuki nowej Inovy Microlight - pomyślałem, latareczka malutka, przyda się jako zapas, albo i wtedy, kiedy nic większego nie będzie pod ręką. Jedna z nich poszła do zestawu kluczy samochodowych i pewnego dnia na początku czerwca, kiedy zapadał zmierzch przydała się oświetlania drobnej naprawy przy aucie.
Jednak w pewnej chwili upadła na ziemię (beton) z wysokości około metra - niby nic się nie zmieniło, jednak dioda w najsilniejszym trybie zamieniła się w strobo - tj. mruga mniej więcej tak jak np. w trybie strobo w Fenixie L2D. Po zmianie baterii - nic się nie zmieniło. Pomyślałem - ma prawo - nie została stworzona do tego, żeby latać Wink...
I na tym sprawa by się pewnie zakończyła, jednak...
Wróciłem z wyjazdu urlopowego, na którym dość często moja żona przyświecała sobie jednym z czworaczków, który nie miał okazji latać. Z pewnym zdziwieniem zauważyła, że latarka stopniowo, ponownie w najsilniejszym trybie zaczęła mrugać - cały proces rozpoczął się od delikatnych (szybkich) mrugnieć, które w tej chwili są identyczne, jak te z modelu, który mi upadł (bądź w/w Fenixa).
Panowie, o co chodzi?
Da się to jakoś naprawić / reklamować? Ktoś wie, co może być przyczną?
Może po prostu trzeba przejść na Photona?
« Ostatnia zmiana: 2010-07-26, 16:58:45 wysłane przez Tayniak » Zapisane

Chemik79
Opinii: (36)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: @

Nie łam prawa, bo ono Cię złamie ! ! !

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2010-07-26, 11:20:26 »

Nie wiem jak to dokładnie u Ciebie wygląda Huh?
Ale u mnie w tym właśnie modelu działa to tak, że startuje od High szybki klik i Low i znów i Strobo Cool
W sumie jak jest ciemno to fakt coś to świeci, ale przy zmroku nie ma szans w porównaniu do mojego nowego breloka, którym jest iTP A3 EOS SS Grin

Tayniak
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2010-07-26, 11:26:24 »

OK, nie wyraziłem się dokładnie - po pierwszym kliknięciu - które powinno być włączać tryb High - jest szybkie strobo (jak z Fenixa) - po nim jest tryb Low, po nim zaś normalne strobo (powolne, które było tu zawsze).
Innymi słowy - nie działa jak powinien tryb High.

Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2010-07-26, 12:16:35 »

OK, nie wyraziłem się dokładnie - po pierwszym kliknięciu - które powinno być włączać tryb High - jest szybkie strobo (jak z Fenixa) - po nim jest tryb Low, po nim zaś normalne strobo (powolne, które było tu zawsze).
Innymi słowy - nie działa jak powinien tryb High.
Teraz wszystko jasne Cool
Cóż, to faktyczny problem Tongue
Za pewne Inowy zakupione na zagranicznym serwisie aukcyjnym Wink
Wg mnie jeśli Ci zależy to lepiej zareklamować, chyba, że jak Mar3 - Mariusz wróci z urlopu to Ci coś pomoże, podpowie, uzgodni z Tobą możliwość naprawy Huh?

Tayniak
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2010-07-26, 20:39:55 »

...za pewne Inowy zakupione na zagranicznym serwisie aukcyjnym Wink...
A tak nieśmiało zapytam - to ma jakieś znaczenie dla tego, co się dzieje?

Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2010-07-26, 21:49:31 »

A tak nieśmiało zapytam - to ma jakieś znaczenie dla tego, co się dzieje?
Znaczenie ma, ale w kwestii serwisu, a raczej wysyłki reklamacyjnej, która na terenie kraju kosztuje powiedzmy max10zł poleconym priorytetem, który zawsze musi dojść Tongue
Natomiast wysyłka zagraniczna, wiąże się z podjęciem ryzyka i dodatkowych kosztów Roll Eyes
W tym przypadku, jeśli koszty zakupu były nie wielkie to kwestia opłacalności reklamacji, która może, ale nie musi zostać zakończona pozytywnie Cool

Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: