No to ciagne watek dalej.
Po spedzeniu sporego czasu na czytaniu i ogladaniu, kupilem Sunwayman-a M10A, korzystajac z promocji Milhunt-a.
Jestem naprawde zadowolony:
+ bardzo dobre wykonanie oraz design. Z przyjemnoscia sie to bierze do reki
+ Wlacznik oraz przekrecany pierscien - takie cos mi bardzo odpowiada, bo mam ustawiony dany tryb na stale.
+ 1xAA(14500) - jak na razie
+ wielkosc 100 mm jest dobra jak na EDC.
Z minusow:
- wciskany uchwyt.. troche boje sie na tym nosic
No, ale z racji zblizajacych sie swiat pewnie ze dwie osoby dostana ode mnie stosowny prezent

, co tez oznacza
ze moge sobie jeszcze troche powydziwiac i poszukac moze czegos ciut lepszego jako EDC. A M10A ktos najwyzej dostanie.
Pierwsze co mi sie od razu nasuwa to czy ktos z wieksza iloscia latarek mieszka w okolicy Trojmiasta? chetnie bym sie spotkal porownac na zywo. Kolego Chemik79 masz ciekawa liste latarek, moze ty tu gdzies mieszkasz ?

Bardzo podobaja mi sie latarki JetBeam, ze wzgledu na wykonanie i parametry. Ale wlasnie chcialbym je gdzies pomacac, aby zobaczyc czy naprawde warto wylozyc takie pieniadze za nie.
Byc moze bym rozwazyl nawet zmiane zrodla zasilania z 14500 na 18500, by miec jednak mocniejsza.
JetBeam RRT-0 R2 z tuba do AA (bo CR raczej nie bede uzywac) - na AA jednak troche slabszy jest
JetBeam RRT-2 R5 na 18500 - juz dla mnie troche za duzy.
JetBeam z serii Jet-III sa troche dluzsze niz moje 100mm
seria Jet III M - tez ponad 100m
To moze JETBeam JET-I PRO IBS v3.0 - z tym, ze czas swiecenia na High nie za duzy.
Ciezko cos by tu wybrac. No chyba, ze jest cos podobnej klasy, czego nie kojarze juz.
A na koniec chcialbym wrocic do sprzetu kolegi Chemik79.
Otoz napisal, ze posiada modowane:
- JetBeam Jet-III M Q3 5A (army green) - modowana na XP-G R4 3C
- JetBeam RRT-0 XP-G Q4 7B4 - modowana
Od razu pytania: czym sie roznia te diody XP-G R4 3C i XP-G Q4 7B4 w stosunku wersji R5. Moze jest tu gdzies jakies porownanie?
Ile kosztuje taka przyjemnosc zmodowania?
To tyle z nocnego marudzenia.