|
« : 2010-07-08, 23:12:13 » |
|
Calkiem niedawno pojawiła się nowa firma latarkowa w czeluściach internetu: Sunwayled Parę dni temu zaglądałem na ich stronkę i w zasadzie wyrzuciłem sobie ich z pamięci, ot następna firma jakich wiele z przestarzałym emiterem i dziwnymi driverami. choć fotki wygladają przezacnie, widać chińskie rączki potrafią już całkiem ładne i porządne rzeczy produkować, ceny nie straszne, najmniejszy model M10R na 1xCR123 kosztuje ok 68$, to sporo mniej niż porównywalny jakościowo Jetbeam. Ale i zaskoczyli mnie pozytywnie nowością na stronce -tak więc dzielę się z Wami: latara na 2x18650 w szeregu , led ostrzegający o niskim poziomie baterii, magnetyczny pierścień do zmiany trybów, dodatkowe czerwone i niebieskie ledy (przydatne dla mysliwych czy rybaków) resztę mozna sobie znaleśc na: http://www.sunwayled.com/Model M40C 630 Lumens High-output Multi-color Magnetic Control Flashlight
● CREE MC-E LED, with a lifetime of 50,000 hours; Red and Blue LED each 6pcs ● Three modes constant output and one strobe mode (below is the output and runtime of using 2*2600mAH 18650 batteries) Three modes constant output:630 Lumens( 2 hrs)- 165Lumens(10 hrs)-45Lumens(40 hrs) Red beam mode:12 Lumens(10hrs) Blue beam mode:9Lumens(10hrs) ● Digital Sensor Magnetic Control system, slightly twist the Rotator Ring to select from different modes ● Digitally regulated output - maintains constant brightness ● Effective range of 300 meters ● Compatible with both 4*CR123A and 2*18650 batteries ● Working voltage:5.6V~12.5V ● Battery Indicator Lamp for rechargeable batteries, when battery is low, the lamp is red; and when battery is lower than safety value, the red light will flash, this time please turn off the flashlight immediately and replace with new batteries; this function can effectively protect the rechargeable batteries from over-discharge; ● Reflector of good quality maintains both great throw distance and spread, perfect beam pattern ● Dimension:154mm (length) x57.3mm(head diameter) ● Weight:267.8g(battery excluded) ● Aerospace-grade aluminum alloy ● Military Specification Type III hard anodized ● Waterproof accords with IPX-8 standard ● Ultra-clear toughened glass lens resists scratches and impacts ● Push-button tail cap switch ● Tail stand and can be used as a candle ● Accessories: O-ring, rubber cap,lanyarda że fotki mówią więcej niż 1000 słów to nie mówię nic więcej 
|
 SUNWAYLED i znowu coś nowego z Chin
sun4.jpg (101.38 KB, 600x400 - wyświetlony 431 razy.)
sun1.jpg (102.37 KB, 600x400 - wyświetlony 433 razy.)
sun3.jpg (113.09 KB, 600x400 - wyświetlony 433 razy.)
sun2.jpg (87.78 KB, 600x400 - wyświetlony 416 razy.)
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-07-08, 23:14:55 wysłane przez Tonio »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2010-07-09, 09:02:55 » |
|
Ciekawy pomysł, ale ceny się doszukałem 166$ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2010-07-09, 10:20:07 » |
|
Latareczka bardzo fajna, jakkolwiek cena trochę studzi zapał  Moim zdaniem udanie łączy zalety: kompaktowe wymiary (jak na takie zasilanie), kolorowe światło, proste sterowanie pierścieniem, no i sygnalizacja zużycia baterii.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam dziękuję i do widzenia yano
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2010-07-09, 11:18:49 » |
|
Nie wydaje mi się, żeby cena była wygórowana, wykonanie na poziomie JetBeam  Osobiście podoba mi się i to Bardzo Ponadto latarka pod względem technicznym jest bardzo dobrze rozwinięta Z danych technicznych i ze zdjęć wynika, że jakościowo będzie sporo lepsza od ET M2SC4 i wg mnie lepsza od Legiona  Poczekamy, zobaczymy, być może będzie kiedyś dostępny na naszym ojczystym rynku, bo naprawdę bardzo mi się spodobała  Wielkie Dzięki Tonio za opis tej Super latareczki  EDYTA: Przeglądnąłem stronę firmową i stwierdzam, że wykonanie wygląda na dużo lepsze nawet od JetBeama  Jakość, tj. równość, dokładność wykonania gwintów na zdjęciach zaskakuje  Dodatkowo powłoka latarki jakościowo wygląda (oczywiście ze zdjęć) jak powłoka w SF  Wg mnie ta marka może sporo namieszać na rynku firmowych, dobrej jakości latarek 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-07-09, 11:30:08 wysłane przez Chemik79 »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2010-07-12, 09:59:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2010-07-12, 10:50:52 » |
|
Wszystko fajnie, tylko na co komu te niebieskie diody, zielone już bym zrozumiał, do lasu i wogóle, czerwone również, bo to fajne światełko, ale niebieskie W każdym bądź razie po zakupie diody do wymiany  o ile Mariusz dałbyś radę, bo nie wiadomo jak to to w środku wygląda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2010-07-13, 01:11:22 » |
|
to też fajne 4xAA i Cree MC-E .jpg) SUNWAYLED i znowu coś nowego z Chin do tego pierścień i :500lm(1h)- 150lm(5h)- 15lm(60h) - strobo  (1,5h) http://www.sunwayled.com/html/products/201005/18.html
|
|
|
|
|
|
szczęśliwy posiadacz: Fenix LD10 (Cree XR-E Q5) + Diffuser Tip + LD20 body | Fenix E01 | TrustFire F20 (XR-E) | Bocialarka (SSC P4) | Quark Mini AA (Cree XP-G R4 neutral tint 4C/4D) | MagLite 2D
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2010-07-13, 10:04:27 » |
|
Na stronie producenta jest kilka ciekawych modeli  Wszystko zależne co komu odpowiada, jakie zasilanie, jaka wielkość i kształt, no i moc  Ogólnie ze zdjęć wynika, iż SunWayLed to dość ciekawa alternatywa dla JetBeama, EagleTaca i np. Fenixa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2010-07-13, 11:17:53 » |
|
Ciekawie się prezentują te latarki, wykonanie, dbałość o szczegóły - no no fajnie to wygląda  ciekawe czy na żywo robią równie dobre wrażenie No ale taki np. M10R jak na moje potrzeby odpada bo nie działa z RCR ( Working voltage:0.9~3.2V)  dalej, M30A niby ok ale 53mm głowica - niby thrower ale op i płytki ref  ani to ani tamto ... trochę mi to przypomina Ultrafire C2  M40C - gdyby zamiast niebieskich diod dali białe floodowe o ciepłej barwie to to by było coś  M20C - całkiem przyjemna M40A - super, ta mi wpadła w oko wyjątkowo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2010-07-13, 12:02:05 » |
|
Może jaki dystrybutor się znajdzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2010-07-13, 13:24:04 » |
|
M40C - gdyby zamiast niebieskich diod dali białe floodowe o ciepłej barwie to to by było coś  To się zgadza, chyba każdemu bardziej by ten ciepły biały przypasował zamiast niebieskich  Co z tym niebieskim robić  Chyba tylko na dyskotekę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2010-07-13, 13:27:27 » |
|
M20C - całkiem przyjemna M40A - super, ta mi wpadła w oko wyjątkowo M20C- brak regulacji na 18650 , przestarzały emiter brak możliwości wymiany (ponoć bardzo trudny dostep) M40A -gruba jak MAG 2D, trochę niezgrabna, 4 paluszki -spora szansa na przebiegunowanie przy tym typie emitera i poborze prądu. czasy świecenia będa porównywalne do 1x18650 więc co za sens stosować koszyczek z paluszkami? tak więc tak jak napisałem w pierwszym poście piękne latarki z całkowicie zpieprzonymi driverami i emiterami. Szkoda, naprawde szkoda bo fajne. Oczywiście dla kogoś kto preferuje CR123 i AA jest spory wybór. Gdyby wsadzić do M30A XPG byłaby naprawdę superowa latara. itd itd. panowie w niebieskim ponoć doskonale wydac ryby w wodzie, nie wiem ale słyszałem od tych co lubią łowić 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-07-13, 13:29:51 wysłane przez Tonio »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2010-07-13, 13:42:14 » |
|
M20C- brak regulacji na 18650 , przestarzały emiter brak możliwości wymiany (ponoć bardzo trudny dostep)
Dla niektórych brak regulacji jest zaletą  osobiście nie lubię jak latarka świeci płasko i nagle ciemność, lekki spadek jasności i możliwość przewidzenia kiedy akus się kończy bardzo mi odpowiada no i tego typu latarki świecą zauważalnie dłużej, a tak w ogóle to jak znam życie regulacja zależy od vf diody ... Czy emiter przestarzały - jak by nie patrzeć throw z tego będzie lepszy niż z xp-g, mniejsze modele ok mogą mieć większego flooda M40A -gruba jak MAG 2D, trochę niezgrabna, 4 paluszki -spora szansa na przebiegunowanie przy tym typie emitera i poborze prądu. czasy świecenia będa porównywalne do 1x18650 więc co za sens stosować koszyczek z paluszkami? Normalnie paluszków nie cierpię ale ta latarka mi się podoba i już  gruba/niezgrabna - właśnie, że fajna, taki krótki grubas z powerem No i ponoć paluszki można kupić w razie co w byle kiosku na wsi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2010-07-13, 13:59:32 » |
|
Mariusz, ale to typowa latarka EDC a nie thrower i tu w mojej opinii zdecydowanie lepiej sprawdziłby się emiter z większym floodem. co do spadku jasności pełna zgoda ale jednak wolałbym tu np driverek na 3xAMC.
Nie sądzę żeby selekcjonowali emitery pod względem Vf więc chyba będzie DD i wykres jasności będzie tu raczej równią pochyłą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2010-07-13, 16:25:42 » |
|
ano taki driver DFa z przełączeniem w tryb low, kiedy akusy nam padną - czemu takie coś jest tak rzadko spotykane w latarkach firmowych ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|