Mi praktycznie najbardziej przypadła do gustu M30

duża ilość ładnego światła o czystej bieli bez przebarwień

M21 i M20 za zimne światło jak dla mnie. M21 ma szerszy promień niż M20, owszem zasięgiem nie powala, ale równa się z M20, za to ilość światła jest większa

Ale zgodzę się, że wszystko zależy czego się oczekuje od latarki, gdyż różnica w cenie jest znaczna, no i pobór prądu w M21 jest dwukrotnie większy niż w M20, a więc czas świecenia skraca się o połowę

Tak więc jeśli chcesz latarkę o dużej ilości światła i szerokim spocie i spilu to M30 lub M21. Natomiast M20 jest dobrą i mocno świecącą latarką, ale XR-E R2 daje bardzo skupiony i mały spot w porównaniu do M21 i M30

A tak poza tematem, Olight M30 wydawała mi się do pewnego czasu dość mocną latarką do momentu zakupu SolarForce L950m od Mar3 z wymienionym emiterem na SSC P7 DSWOI

która okazała się mega mocną latarką o jeszcze piękniejszym odcieniu bieli wpadającej w neutral

A propos iTP A6 - 700lm owszem ma ale emiter MC-E natomiast z latarki może wychodzi około 450lm, więc nie można jej traktować jako 700lm

Z tymi lumenami to tzw chwyt marketingowy

niestety w rzeczywistości ilość lumenów wychodzących z emitera, którą to podaje większość producentów ma się nijak do ilości lumenów wychodzących spoza latarki