Kasia86 licha1989 dostał odpowiedź od jet pola, że mają wersję Jet-III M Q3 5A na OP, tak więc nie zastanawiałbym się na Twoim miejscu, gdyż jeśli chodzi o jakość Deree to odbiega sporo od Jeta

Miałem DBS MC-E od Jet-Pol i niestety ze względu na słabą jakość pozbyłem się go

Poza tym XP-G R5 owszem daje nieco więcej światła, ale wersja neutral ok.5000k nie dostępna w ogólnej sprzedaży, ewentualnie wysyłka do Mar3, który może przerobi jak będzie miał dostęp do tych diod, bo jeśli nie kiero to kto

A poza tym nie wkręcałbym się w zimne światło, bo w terenie wszystko jest bardzo sztuczne i mało wyraziste, a poza tym kolor zielony drzew, krzewów, trawy i liści strasznie odbija zimne światło i wręcz razi, przeszkadza zamiast pomóc. Kto ma doświadczenie ze światłem zimnym i ciepłym w terenie wie co Ci podpowiedzieć, ja się przekonałem i nie bez powodu wymieniłem diodę w Jet-III Pro IBS z Q5 WC na Q3 5A i teraz mimo mniejszej ilości technicznych lumenów w terenie latarka świeci zdecydowanie lepiej i więcej przy niej widzę i lepiej się czuję niż przy 300lm OTF ET T20C2 MKII XP-G R5

Niestety ta druga poczeka w szufladzie, gdyż w teren zielony się nie nadaje, dekoncentruje, nie pozwala za dobrze rozróżnić obiekty. Wielu moich kolegów myśliwych sami się przekonali, że przy mniejszej ilości lumenów lecz przy ciepłym świetle zauważają zwierzynę, której nie widać przy zimnym świetle, spłaszczającym teren. Ciepłe światło uwypukla obiekty, powoduje, że las jest 3D a nie 2D. Ci którzy mają z tym doświadczenie sami wiedzą o czym piszę, a ponadto ciepłe światło nie razi i nie odbija się od zieleni