trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 15:53:25 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Coś ciepłego do 400zł :)  (Przeczytany 1957 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
kasia86
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 2010-04-11, 14:37:28 »

Witam wszystkich jestem tu nowa mam na imię Kasia mam 24 lata pracuję jako Leśnik to tyle o sobie Smiley Przejdźmy do konkretów.

A więc potrzebuję latarki do:

-pracy (las)
-dom
-działka
-góry
-piesze wycieczki
-jaskinie

Ogólnie taką powiedzmy do codziennego użytku (EDC) ale nie koniecznie Tongue Troszkę poczytałam forum o diodach, zasilaniu itp więc jestem już obeznana  Evil

Moje wymagania co do LATARKI :

-zasilanie najlepiej ogniwem 18650, 14500
-wielkość jeszcze w miarę mieszcząca się w kieszeni
-co do światła to na pewno ciepła dioda, aktualnie mam latarke z zimnym światłem w lesie się to nie sprawdza słabe oddawanie kolorów :/
-czas pracy myślę ze około 1,5h na jednym ogniwie dobrze by było jak by ten czas był dłuższy
-nie ma to być światło typu laser, w miarę daleko i szeroko najlepiej OP chyba, że się mylę ?
-co do lumenów jak najwięcej Smiley

Jeszcze jedno produkt nowy kupiony w Polsce nie żadne chińskie cacuszka  Cool  CENA DO 400ZŁ (bez badowarki i ogniwa !)

Chyba wszystko. Aha i proszę bez głupich tekstów typu ,,Takie rzeczy to tylko w ERZE !!"

Moje typ to np Latarka JETBeam JET-III M Q3
Chemik79
Opinii: (38)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: @

Nie łam prawa, bo ono Cię złamie ! ! !

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2010-04-11, 14:58:17 »

Witaj Kasia86  Powitanie
Od razu widać konkretne podejście do tematu, tzn. sprecyzowałaś czego potrzebujesz Wink
Właśnie na priv rozmawiałem z Licha1989, który ma podobne wymagania, a wręcz rzekłbym, że identyczne Wink
Twój wybór jest bardzo trafiony, gdyż Jet-III M NW Q3 5A jest bardzo dobrym modelem latarki taktycznej.
Jakość wykonania JetBeama jest na Bardzo Wysokim poziomie, wygląd i obsługa wręcz Cudo  Grin
Dlatego tez w tej cenie jest to najlepszy wybór  Grin
Osobiście posiadam "kilka" latarek  Grin m.in. Jet-III Pro I.B.S. przerobioną na Q3 5A przez Mar3 - Mariusza Wink
Latareczka jest źródłem naprawdę bardzo przyjemnego ciepłego światła  Grin
Mimo ostatniego zakupu EagleTac T20C2 MKII XP-G R5, po reinkarnacji Jeta wróciłem do noszenia na pasku właśnie wysłużonego już Jet-III Pro na nowej diodzie Q3 5A  Grin
A teraz czekam na zamówiony moduł do ET T20C2 MKII, moduł MKII Q4 NW Grin
Niestety światło z diody XP-G R5 jest za zimne dla moich oczu i mam na nie uczulenie, mimo iż światło z tej diody jest pięknie równomiernie rozłożone z niemałym skupieniem, a jednocześnie z dużą ilością światła bocznego.
Podsumowując pozostaje Ci wybór pomiędzy:
1. JetBeam Jet-III M NW Q3 5A - bardzo ładne i bardzo ciepłe światełko, wręcz żarnikowe  Grin
2. EagleTac T20C2 MKII XP-E Q4 NW - równie ładne jednakże chłodniejsze światło niż w przypadku Q3 5A
Życzę udanego wyboru, zakupu, zadowolenia z nowej latarki oraz zadowolenia z www.torch.pl
Pozdro.

licha1989
Opinii: (7)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: zabrze

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2010-04-11, 15:05:06 »

Właśnie także się zastanawiam nad tymi dwoma latarkami coraz bardziej jestem za JetBeam Jet-III M NW Q3 5A ale czy nie ma nic więcej na ciepłych albo cieplejszych diodach ?

LiChA
lechowiec
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl
**

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2010-04-11, 15:11:58 »

Witaj na forum:).

Jeśli nie potrzebujesz typowego edc ze względu na rozmiary czyli maleństwo które znika dosłownie w kieszeni to bierz koniecznie coś z dużym akumulatorem czyli zasilane 18650. Twój wybór jest dość dobry, zwłaszcza ze względu na możliwości sterownika tej latarki, ale poczytaj jeszcze trochę o innych latarkch tego kalibru bo na jetbeam świat się nie kończy, zwłaszcza, że ludzie donoszą czasem o problemach z jakością tej marki.

Bardzo ciekawą odmianą latarki jest czołówka i też sobie coś o tym poczytaj. Jak potrzebujesz światła i wolnych rąk to lepszego rozwiązania nie ma.
Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2010-04-11, 15:12:48 »

Na diodach nie bardzo, ale na żarnikach owszem, zawsze możesz rozejrzeć się za SureFirem Wink
Niestety tam nie masz takich możliwości i takiej ceny jak w przypadku Jet-III M NW Wink
A zapewniam, że cieplejszy niż Q3 5A(piękny pomarańczowy kolorek) będzie wręcz czerwony Wink

Ponadto dobrze pisze Lechowiec, gdyż np. ZebraLight H60W jest dobrym wyborem:
http://www.jet-pol.pl/p243,latarka-zebralight-h60-w.html
jednakże światełko z tego typu latareczek nie daje możliwości zaświecenia dalej niż pod nogi na odległość kilkunastu metrów, co w Waszych przypadkach wg mnie eliminuje ją jako EDC.
Co do straty na jakości JB można trochę pisać, jednakże są to nieliczne przypadki, zazwyczaj od obcych dystrybutorów, a nie od naszych ojczystych przedstawicieli firmy JB, tzn.
www.jet-pol.pl
www.milhunt.pl
« Ostatnia zmiana: 2010-04-11, 15:17:39 wysłane przez Chemik79 » Zapisane

kasia86
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2010-04-11, 15:17:40 »

Witaj na forum:).

Jeśli nie potrzebujesz typowego edc ze względu na rozmiary czyli maleństwo które znika dosłownie w kieszeni to bierz koniecznie coś z dużym akumulatorem czyli zasilane 18650. Twój wybór jest dość dobry, zwłaszcza ze względu na możliwości sterownika tej latarki, ale poczytaj jeszcze trochę o innych latarkch tego kalibru bo na jetbeam świat się nie kończy, zwłaszcza, że ludzie donoszą czasem o problemach z jakością tej marki.

Bardzo ciekawą odmianą latarki jest czołówka i też sobie coś o tym poczytaj. Jak potrzebujesz światła i wolnych rąk to lepszego rozwiązania nie ma.

Czołówka nie wchodzi w grę. Jeżeli jest coś lepszego niż Jet-III M NW to czekam na twoją propozycję  Tongue Aha miałam zapytać Panów czy tej Jet-III M NW ma ref OP czy SMO ?
« Ostatnia zmiana: 2010-04-11, 15:23:19 wysłane przez kasia86 » Zapisane
phantom
Opinii: (28)
Mieszkaniec torch.pl

Ledoholik

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2010-04-11, 15:42:19 »

Jet-III M występował z obydwoma rodzajami reflektorów i oba dają dość mocne skupienie. Dobrym wyborem jest też Eagle-Tac T20C2 MkII NW (dobra jakość, 3 użyteczne tryby, prostota obsługi) oraz Dereelight CL1H XP-E Q5 5C OP. Ta druga jest trochę mniejsza, ma szerszy promień i wydajniejszą diodę, jednak trzeba by poprosić któregoś dealera o ściągnięcie bo to dość nowa wersja.

kasia86
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2010-04-11, 15:51:42 »

Jet-III M występował z obydwoma rodzajami reflektorów i oba dają dość mocne skupienie. Dobrym wyborem jest też Eagle-Tac T20C2 MkII NW (dobra jakość, 3 użyteczne tryby, prostota obsługi) oraz Dereelight CL1H XP-E Q5 5C OP. Ta druga jest trochę mniejsza, ma szerszy promień i wydajniejszą diodę, jednak trzeba by poprosić któregoś dealera o ściągnięcie bo to dość nowa wersja.

Można prosić jakiś link do tej latarki Dereelight  ??  Może macie jeszcze jakieś inne propozycje chyba najlepszym rozwiązaniem będzie ref OP
Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2010-04-11, 15:58:07 »

Uważam, że w przypadku Q3 5A, czy też XP-E Q4 NW (ET T20C2 MKII NW) jednak OP, gdyż zmniejszy artefakty i pierścienie w beamie Wink

yano
Opinii: (10)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: LJA ;-)

zwykły gadżeciarz - amator

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2010-04-11, 16:02:41 »

Witam Smiley
Może coś z oferty 4-7: http://www.4sevens.pl/index.php?cPath=301_323 - tylko że tu nie znajdzie się nic na 18650, ale np. na 2 x AA
pozdrawiam
yano

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 2010-04-11, 16:07:56 »

Niestety źródło zasilania AA nie jest tak silne i stabilne jak Li-ion rcr123, 18650. Moc światła jest sporo większa przy zasilaniu Li-ion, a i zazwyczaj większe są reflektory Wink

kasia86
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2010-04-11, 16:10:20 »

zasilanie tylko ogniwami a te QUARKI wyglądają jak długopisy  Cool
Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 2010-04-11, 16:11:09 »

HiHi...  Cheesy Cheesy Cheesy
Dobre ...  Grin

kasia86
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 2010-04-11, 16:16:55 »

To co chyba się zdecyduję na JETBeam JET-III M Q3 tylko z ref OP mógł by ktoś być tak miły i podać mi link do aukcji, sklepu gdzie można zakupić takiego potworka z OP ? no chyba, że jeszcze ktoś poda mi jakąś inną propozycję. Zastanawiam się jeszcze nad zwykłym zimnym światłem troszkę mi to przeszkadza bo moje przechodzi w aż taki niebieski kolor hmm... a w kwocie 400zł idzie coś lepszego kupić niż JETBeam JET-III M Q3 oczywiście na zimnej diodzie ?? No chłopaki pomóżcie Smiley  Evil
Chemik79
Mieszkaniec torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 2010-04-11, 16:18:58 »

http://www.allegro.pl/item982462438_latarka_jetbeam_jet_iii_m_cree_q3_225lm_military.html
ale musisz pytać Jet-Pol a o OP, bo nie wiadomo czy mają, najlepiej pytaj poprzez nasze forum, wyslij prywatną wiadomość i czekaj na odpowiedź Wink

Strony: 1 2 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: