Witaj Andrzej64!Od jakiegoś czasu posiadam Fenixa TK30 i ogólnie jestem z niego zadowolony :)Jeżeli chodzi o zasięg to wg moich pomiarów będzie to około 170 m w najwyższym trybie.Oczywiście chodzi mi tu o to,że bez problemu rozpoznajemy obiekty,które oświetlamy.Latarka daje przy okazji dużo swiatła na boki,więc poruszanie się w ciemności po terenie leśnym nie sprawia żadnych problemów.Oczywiście,nie używamy wtedy trybu najwyższego

Strumień światła nie jest regulowany.Wykonanie latarki-pierwsza klasa -trapezowe gwinty,dobra anoda,w wyposażeniu jest nawet magnesik do akusów 18650 "płaskich".Jest to duża latarka,więc nie włożysz jej do kieszeni -chyba że to będą kieszenie bojówek

.Nie wiem,co rozumiesz przez sformułowanie: cele myśliwskie.Do patrolowania terenu ,wyszukiwania zwierzyny np na skraju lasu (ja tak ostatnio tropiłem lisy

) latarka jest super.Ma włącznik chwilowy,co mnie osobiście przydaje się bardzo na takim przyrodniczym spacerze.Jeżeli chodzi o wędrówki po gęstym lesie to żadna latarka,nawet o barwie ciepłej nie pozwala wystarczająco dobrze orientować się w terenie.Światło bowiem odbija się od krzaczorów i nas oślepia - lepiej więc wędrować po znanym terenie