trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 15:36:49 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: klopot z wlacznikiem WF-C8  (Przeczytany 3220 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
gerard36856
Opinii: (2)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« : 2010-03-27, 11:49:00 »

nabylem latarke nowa. chcialem kupic i miec kupiona i niech dziala.
duzo jej uzywam, no i mam klopot nastepujacy. latarka ma tryb wysoki, niski, i stroboskop. jesli wlacze niski tryb to prawie zawsze sie wylacza albo przechodzi w stroboskop po kilku sekundach. to kwestia chyba jakiegos niestykania we wlaczniku tak mi sie zdaje, ale jestem w te klocki raczej zielony.
no i jak sie wlaczy i wylaczy z 5 razy to sie uspokaja i wtedy chodzi juz ok ten niski tryb.

jednak w latarce za 150zl jestem zawiedziony ze taki bobel jest. czy ktos mial podobne klopoty? co mozna z tym robic?? otwierania i rozbierania wole uniknac, pewnie straci gwarancje jesli jakas ma, nie wiem jeszcze-dowiaduje sie u dystrybutora.

cos poradzic mozna?
TheNaturat
Opinii: (1)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Opole

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2010-03-27, 14:21:08 »

Nic nowego, to nie jest latarka z wyzszej polki. Najpierw wez cos metalowego, odrec wlacznik i zewrzyj akumulator do obudowy. Jesli bedzie swiecic poprawnie to wtedy wzrasta szansza, ze winny jest wlacznik. Rozkrecenie wlacznika to tez nic trudnego. Jesli popatrzysz do srodka nakretki to beda tam dwa otworki. Szczypce w dziurki i elegancko odrecisz to co dociska wlacznik, reszta wypadnie juz sama.

NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
gerard36856
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2010-03-27, 21:01:23 »

no spoko nie jest z najwyzszej polki - rozumiem. ale z polki za 150zl mozna zakladac ze od nowosci nie bedzie chodzic? myslalem ze za taka kase bedzie przynajmniej dzialac.
TheNaturat
Opinii: (1)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Opole

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2010-03-28, 00:15:20 »

Sprawdziles czy dziala bez wylacznika? Widocznie miales pecha i trafiles na taka, ktora od nowosci ma problemy. Zalezy jeszcze gdzie ja kupiles? Jak z DXa to trzeba sie z tym liczyc ze moze nie dzialac, tam czesto przysylaja zepsute. 

NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
Pikom
Opinii: (3)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Gdynia

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2010-03-28, 09:57:18 »

no spoko nie jest z najwyzszej polki - rozumiem. ale z polki za 150zl mozna zakladac ze od nowosci nie bedzie chodzic? myslalem ze za taka kase bedzie przynajmniej dzialac.

Przykro mi to mówić, ale nie cena świadczy o jakości sprzętu. Prędzej mógłbyś się dziwić, że nie działa prawidłowo latarka określonej firmy a nie w określonym przedziale cenowym. To, że UltraFire nie są warte (jeśli chodzi o trwałość i niezawodność) takich cen, to niestety prawda - to raczej sprzęt dla tych, co nie boją się w nim pogrzebać i ewentualnie zmodyfikować... Ale nie ma się co martwić - latarka kupiona w sklepie (a nie odkupiona od kolegi) musi mieć przez przynajmniej rękojmię - gwarancję może choć nie zawsze musi mieć. Jeśli kupowałeś w krajowym sklepie to przynajmniej koszty wysyłki do sprzedawcy nie będą zbyt wysokie. Ważne - przy rękojmi wada MUSI istnieć już w momencie dokonania umowy sprzedaży, przy gwarancji wada MUSI ujawnić się dopiero wtedy gdy rzecz jest już własnością kupującego. Aha, jeszcze jedno - przy gwarancji o sposobie załatwienia reklamacji decyduje gwarant, przy rękojmi nabywca.

W przypadku zakupu na DX możesz zgłosić wadę - zazwyczaj proponują jakieś rozsądne rozwiązanie. Jeśli zaś odkupiłeś od osoby prywatnej to już tylko kwestia uczciwości sprzedawcy...

a swoja drogą TheNaturat słusznie pisze - poprawienie styków włącznika to nie taka ciężka sprawa, dasz radę Smiley
« Ostatnia zmiana: 2010-03-28, 10:03:20 wysłane przez Pikom » Zapisane

Pozdr,
Pikom
gerard36856
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2010-03-28, 10:53:33 »

czy dam rade. hm. poki nie dowiem sie c oz gwarancja to nic nie otwieram i nie dotykam.

a latarke kupilem w Milhunt.
Pikom
Opinii: (3)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Gdynia

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2010-03-28, 11:01:56 »

Jeśli kupowałeś w milhunt.pl to nie powinno być problemu z wymianą uszkodzonej części. Tylko koszty przesyłki do nich poniesiesz sam - taki zapis w regulaminie. Sam u nich kupowałem sprzęt i jeśli były problemy (a zdarzyło się tak z koszyczkiem iTP A6 Polestar) to bez problemu i szybko sprawę załatwili.

Pozdr,
Pikom
gerard36856
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2010-03-28, 12:03:04 »

mam nadzieje Smiley Pani Ania poki co nie odpisuje ale jest weekend, moze w weekendy nie odpisuja. bardzo prawdopodobne. czekam dalej Smiley
Kris_1
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2010-03-28, 14:22:10 »

Potwierdzam to, co Pikom napisał. Zero problemów i szybkie załatwienie sprawy. Zależy im na dobrej opinii i zadowoleniu klientów. Kilku znajomym poleciłem ten sklep z czystym sumieniem.
« Ostatnia zmiana: 2010-03-28, 14:26:13 wysłane przez Kris_1 » Zapisane
harins
Opinii: (5)
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2010-03-28, 17:33:53 »

Ale jeżeli chodzi o odpisywanie na e-maile to mistrzami świata niestety nie są Undecided
milhunt_pl
Opinii: (51)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Nysa

Latarki i Noże

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 2010-04-07, 16:31:04 »

Ale jeżeli chodzi o odpisywanie na e-maile to mistrzami świata niestety nie są Undecided

Obiecuję poprawę  Smiley

harins
Opinii: (5)
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2010-04-07, 21:01:30 »

Obiecuję poprawę  Smiley

Fajnie :)Ale firmę rzeczywiście można polecić Smiley-ostatecznie można przecież zadzwonić,a nie czekać na odpowiedź mailową Grin
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Tagi:

Skocz do: