Witam
Jest to mój pierwszy post na tym forum, w związku z czym chciał bym się przywitać. Mam na imię Michał i witam wszystkich serdecznie. Niezmiernie sie cieszę, że moge dołączyć do tak
oświeconego 
grona.
Wiem, że tematy tego typu były poruszane na forum wiele razy, w związku z czym mogą być już nieco irytujące, jednak nie mogłem znaleźć do końca satysfakcjonującej mnie odpowiedzi na pytanie: którą to latarkę wybrać.
W czym tkwi problem. Otóż poszukuję latarki, która spełniłaby takie oto wymagania:
1. Latarka jako EDC, w góry, do lasu, jako szperacz itp. Chciałbym, aby miała 3 tryby (low, med, high). Zasięg skuteczny do ok 30-40 metrów. Raczej nie skupione światło, lepiej rozproszone, bądź możliwość regulacji.
2. Zasilanie - baterie/akumulatorki AA lub AAA 1 lub 2. Jestem gotowy nosić nawet kilka zapasowych. Wiem, że inne typy akumulatorów (CR123, 18500) mają lepsze parametry, ale wolę pozostać przy standardowych "paluszkach".
3. Wielkość i waga - nie jest aż tak istotna. Latarka będzie noszona w plecaku, nie w spodniach.
4. Budżet - od 0 do 150 zł. Ewentualnie do 180-200 zł jeżeli będzie to
naprawdę dobra latarka.
5. Rozmiary - o ile długość jest bez większego znaczenia to grubość jest właśnie problemem. Już tłumaczę. Latarkę chcę także stosować jako światło do roweru i do uchwytu, który uczyni z niej czołówkę. W związku z czym grubość latarki, aby dobrze trzymała się w uchwytach powinna mieć od 2,4 do 3 cm. I to jest właśnie mój problem.
Co jeszcze? No może ciepłe światło. Białym nie będe jednak gardził.
Przeglądając forum trafiłem na pewien model, który był prawie idealny. Mam na myśli latarkę iTP SA2/SA1 Eluma. Jest prawie idealna. Prawie, bo często spotkałem się z opinią, że przycisk służący do zmiany trybów szybko się niszczy. Może postawię problem w troche innym świetle: może przycisk wcale nie niszcy się tak szybko, może były to pojedyńcze przypadki? Może dzieje się to, jeżeli latarki używa się naprawdę często. Może, w razie awarii łatwo można wymienić ten element. Może mimo iż przełącznik zniszczy się można dalej spokojnie używać latarki? Jeśli tak, to ta latarka jest idealną do kupienia, jak dla mnie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Michał