Witaj Marco,
Owszem kupiłem ją na początku marca w
www.milhunt.pl T20C2 MKII XP-G R5 SMO RGB.
Jako EDC mam jeszcze JetBeam Jet-III Pro I.B.S na XR-E Q5 OP, która właśnie dostała nowe serduszko u Mariusza Mar3, tzn. nową ciepłą diodę Q3 5A

czekam, aż wróci

Powiem szczerze, że T20C2 XP-G R5 SMO jakościowo jest bardzo dobra, moc światła jest podobna jak Jet-III PRO IBS na Q5, gdyż wielkość refa jest taka sama, jednak XP-G R5 daje ładne gładkie i dość daleko bijące światło dzięki SMO.
Jak dla mnie jednak kolor światła z R5 za biały (6000K), dlatego zamówiłem moduł - drop-in XP-E Q4 Neutral White, tzn cieplejszy odcień światła, gdyż po doświadczeniu z ledami doszedłem do wniosku, że jednak jest to lepszy kolor światła w latarce EDC.
Jeżeli chodzi o zasięg XP-G R5 to powiem szczerze, że jest niezły, a najlepsze w tej diodzie jest to, iż jest bardzo mało widoczna różnica między spotem i spillem Wink to mi się bardzo podoba.
Jak sam widzisz nie mogę się przyzwyczaić do zimnego światła (6000k), poza tym jest wypas pod każdym względem Wink
Jeżeli chodzi o kształt, funkcje, wykonanie, wyposażenie i w dodatku cenę to T20C2 MKII jest rewelacyjna!!!
Zanim ją wybrałem to długo szukałem i brałem pod uwagę Jet-III M Q3 5A (ciepła dioda) i Dereelight CL1H 4V MC-E vs. R5, ale jeżeli chodzi o cenę, wyposażenie i jakość razem wzięte wygrała T20C2 XP-G R5 RGB.
Jak się okazało w praktyce z filtrów RGB używam tylko filtra zielonego, w nocy daje bardzo mocne światło i nie męczy wzroku, czy to na rybach, czy w lesie Wink
W tej cenie to spokojnie mogę Ci ją polecić jako EDC, ale powiem Ci, że jak się wciągniesz to nie będzie Twoja ostatnia latarka, tylko będziesz myślał jak tu nazbierać na następną Wink
Ogólnie jestem zadowolony na maxa, ale jednak MKII Q4NW i OP, jak przyjdzie to będę mógł ocenić różnicę XP-E na OP i SMO, lecz wydaje mi się, że OP na co dzień będzie lepsza.
Ponadto w zestawie standart masz dyfuzor, który bardzo ładnie wygładza światło, jest ono bardzo miękkie i Super nadaje się do co dziennego użytku, jak również do jazdy rowerem.
Pozdro.
Chemik79
Sławek K.