trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 14:41:20 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Jak uratowałem świat przed inwazją obcych  (Przeczytany 1691 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
adamo
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Ostrów Wielkopolski / Poznań

prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny

Ignoruj
« : 2010-01-14, 11:29:45 »

Wzorem wątku z knives, ciekawy jestem w jakich sytuacjach Nasze torcze uratowały nas w codziennych lub niecodziennych sytuacjach. Nie znalazłem podobnego wątku, jeżeli przeoczyłem to przepraszam.

Zacznę od siebie:
Na razie niestety absolutnie nic nadzwyczajnego.

1)W schowku w samochodzie wożę MacTronica HLS-K4 diffuse, złapałem gumę wieczorkiem, no i szybka zmiana koła bez konieczności proszenia pasażera o pomoc w trzymaniu źródła światła (oj był wdzięczny podczas śniegu i -6 na dworze :-) A swoją drogą najechałem na wysypany popiół z pieca, i gdzieś tam zapodział się gwóźdź... pewnie był w spalonych deskach.

2)Podczas powrotu z kościoła wieczorową porą dziwnym trafem latarnie były wyłączone, i dzięki EZAA schowanej w kieszeni szanowna druga połówka uniknęła wszystkich kałuż i ubrudzenia bucików heh

a jak to u Was wyglądało?

Sprzedaż i Wypożyczalnia Przyczep Kempingowych
www.karawaning.net    www.karawaning-rent.pl
_Shadow
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2010-01-14, 20:51:33 »

ja to z latarki kozystam na codzien, bo niestety w okolicach bramy nie ma swiatła wiec latarka coby sie nie władowac w kałuze,
a ratowania ?? Hmm zawsze jak potrzebne gdzies przyswiecic to drą sie po mnie bo ja zawsze mam latarke w kieszeni hehe
w sumie to zawsze sie ona przydaje zimą, jak pod maske trzeba looknać, jak sie człowek gdzies zakopie na zad..u i trzeba poszukac kawałka gałezi pod koła itp i jakos moje poszukiwania nowej latarki sie zakonczyły na p2d bo narazie nic duzo mocniejszego nie wykombinowali Wink)

Henry
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2010-01-15, 10:29:29 »

Jakiś czas temu widziałem gościa który próbował odwiazać psią smycz (takie sznurkowate), przyświecajac sobie jakimś mikrym wielodiodowcem w ręku. No to podszedłem i mu przyświeciłem coby miał obie ręce wolne i wtedy raz dwa sobie poradził :-)

A i jeszcze kiedyś zabrałem żonę i siostrzenicę na spacer do lasu późnym wieczorem - niezbyt im się to podobało że akurat w nocy. Ale jak każdej dałem po latarce to od razu poczuły się pewniej i potem stwierdziły że fajnie było :-)
Erchamion
Gość

« Odpowiedz #3 : 2010-01-17, 12:35:14 »

Latarki używam codziennie wiele razy (łażenie po domu, po podwórku, wypad na spacer po lesie, odśnieżanie drogi, i tak w nieskończoność...)

Najzabawniejsza rzecz jaka mnie dotąd spotkała to wizyta w sklepie z akcesoriami jubilerskimi (kamienie, dodatki, kruszce, pudełka...):
Wchodzę do sklepu zapytać o ładne szafiry do kolczyków dla Narzeczonej a tu ciemno jak w studni (było już po zmroku), pali się jedna świeca i skulony przy niej sprzedawca pokazuje jakies drobne kamyczki klientce... opowiadając o ich kolorze.  Cheesy  Roll Eyes  No więc wyciągam: Raptora RRT-2, NDI i iTP A3 i zapalam po kolei...  Evil  .... "Oooo! Światło włączyli!" "A nie! To Pan tak świeci!"... Koniec końców zostałem tam 30 minut do zamknięcia, kupiłem najfajniejsze szafiry jakie były i dostałem mega rabat za światło.  Grin

No może to nie to samo co zatrzymanie inwazji obcych, ale śmiechu było...  Grin
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #4 : 2010-01-19, 09:05:46 »

Opisywalem na Knives, ale w sumie faktycznie tutaj lepiej pasuje:

15.08.08 rejony Czestochowy i zreszta nie tylko zostaly nawiedzone przez tornado. Niestety dom babci mojej zony stal na drodze takiego leja.
W niedzielny poranek spakowalismy do samochodu wszystko co moglo sie przydac i ruszylismy w rejony Radomska.
To co tam zastalismy wywolalo niezly szok. Telewizja nie odda zniszczen jakie moze wywolac wiatr

http://img15.imageshack.us/img15/9406/82766904.jpg
Jak uratowałem świat przed inwazją obcych
http://img15.imageshack.us/img15/82766904.jpg/1/w800.png

http://img19.imageshack.us/img19/6285/79813960.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/79813960.jpg/1/w800.png

http://img23.imageshack.us/img23/6015/29155981.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/29155981.jpg/1/w800.png

widok z "wnetrza" stodoly na remontowany dom

http://img10.imageshack.us/img10/6052/33583922.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/33583922.jpg/1/w800.png

Po calym dniu ciezkich prac nadal nie mielismy pradu. Maszt z grubej stalowej rury lezal gdzies na pobliskich polach owiniety w resztki naziemnej linii. Zapowiadala sie kolejna noc bez pradu.
Przed godzina 22 udalo nam sie postawic prowizoryczny maszt i energetycy po naleganiach zgodzili sie podpiac nas pod centrale. Niestety panowie posiadali jedynie oswietlenie na samochodzie, nie wiem czy nie posiadali jakiegos przenosnego zrodla swiatla czy poprostu go nie zabrali z auta. Fakt faktem brak mozliwosci dojazdu autem pod slup spowodowal, ze pracowali w ciemnosciach.
Cale szczescie pakujac sie na wyjazd pierwsze co wrzucilem do plecaka to bylo wszystko co swieci i wszelkie mozliwe zasilanie do latarek.
Zabralem SF Krome, HDS'a 60, Inove X5 i modowana Inove X1.
Wszedlem na swiezo odbudowany dach domu razem z jednym elektrykiem. Gosc mial zapietego na daszku czapeczki HDS'a, a drugiego montera na slupie oddalonym od nas o okolo 30 metrow wspomagalem Kroma. Po ponad godzinie udalo sie skonczyc przylacze i po kilkunastu minutach mozna bylo podlaczyc caly sektor. Odzyskalismy prad.

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
Erchamion
Gość

« Odpowiedz #5 : 2010-01-19, 10:58:25 »

Hmm... w zasadzie to właśnie sobie uświadomiłem, że na takie okazje, Diabełek, to chyba dobrze mieć w garażu niewielki generator na ropę. Mocy da więcej niż 18650 a jak podpiąć do niego dwa-trzy podwórkowe halogeny (takie z Ciastoramy) to przynajmniej pobojowisko oświetlisz na stałe, a latarek będzie można użyć do szukania w zakamarkach, świecenia energetykom na ręce  Undecided czy chowania do piwnicy tego, co było w stodole.
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #6 : 2010-01-19, 11:35:03 »

juz generator mam Wink wtedy tylko reczne swiatla byly pod reka

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
Gurgul99
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2010-01-19, 12:17:00 »

Diabełek, nie widziałem tego na żywo ale te zdjęcia robią potworne wrażenie.. najgorsze są uczucia ludzi którzy tracą w jednej chwili nierzadko dorobek całego życia.
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Tagi:

Skocz do: