Witaj

1) Czy latarka ma być na 1 paluszek, czy 2 lub więcej ? Mała to pojęcie względne.
Jeśli na 1 to np. tu jest kilka przykładów:
http://www.torch.pl/forum/index.php?topic=57019 mniej więcej w tej cenie.
Generalnie na paluszkach długo nie pochodzi, pewnie zaraz zaczną Cię namawiać do 18650

Na 2AA to rzuciłbym okiem na Solarforce L2R, chyba jedyny host na moduły D26 zasilany przez AA - właśnie sam się nad nią zastanawiam, a zwykłą L2 mam - solidna, jasna (>200lm) i modułowa !!!
2) Czy potrzebujesz kilku trybów/jasności. Jeśli np. uznasz, że warto mieć "moon mode" to wybór ogranicza się właściwie do Quarków i może paru innych w tej cenie.
3) Jeśli wolisz szeroką wiązkę światła, to najlepsza by była dioda wieloczipowa, np MC-E, ale wtedy zapomnij o zasilaniu na AA (z wyj. ITP Polestar i Fenix'a TK40 - ale to już min. 300zł )
Ew. Fenix E20 (z zoomem) jest na 2AA, ale nie wiem czy będzie dość jasna, bo to też pojecie względne

4) Czy te 200zł chcesz wydać w PL, czy w HK/USA - różnice w cenach są niemałe.
5) Ew. opcja montażu na broni ? Barwa światła: ciepła/zimna ? itp
Najlepiej przejrzyj forum, ofertę dealerów, poszukaj beamshotów i zrób listę max. kilku latarek - wtedy posiadacze tych modeli dadzą znać czy warto

Ostatnio było kilka wątków o dochodzeniu postrzałków, może tam znajdziesz jakieś interesujące informacje.
Pozdrawiam.
Andrzej
(edit) PS psiajucha - pytałem w Erze - też nie mają

(edit2) przyszły mi jeszcze do głowy takie zagadnienia, jak: rodzaj włącznika forward/reverse, możliwość założenia filtrów (czerwony, niebieski)