trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 12:51:27 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: NiteCore Defender Infinity czy może coś innego "taktycznego"?  (Przeczytany 2312 razy)
c470447
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 2009-12-08, 21:35:11 »

Witam wszystkich  Smiley

Szukam latarki na AA (czy też 14500) która ma mieć solidną budowę i "koronkę" przez co będzie mogła służyć jako kubotan.

Czy NiteCore Defender Infinity to dobry wybór? Bo ostatnio o niej cicho w postach a jakiś tam egzemplarz komuś z forum padł.

Czy jest inna latarka z "koronką" o podobnych wymiarach i zasilaniu czy NDI jest the best?

Wyjaśnienie: Latarka jako EDC więc dużo obijania znosić musi, ogniwa albo łatwo dostępne i niedrogie albo akusy więc wszelkie CR123 odpadają.

Jestem najspokojniejszym człowiekiem na świecie i biłem się ostatnio w podstawówce   Aniołek ale czasem człowiek jest świadkiem różnych sytuacji i trzeba być przygotowanym.

Dobra latarka byłaby świetna w roli "impact toola" i jako źródło światła w jednym. Nie chce batona - za duży, za ciężki i sytuacja prawna niejasna, do tego wolę mniej "lethal" opcje. Latarka będzie uzupełnienie porządnego gazu i przydatnym narzędziem. Gaz z czymś do obganiania się z bliskiej odległości jak nie ma gdzie uciec po jego użyciu to optymalny zestaw dla mnie, dlatego koniecznie taktyczna.

Bardzo proszę o pomoc drogich forumowiczów  Evil
yano
Opinii: (10)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: LJA ;-)

zwykły gadżeciarz - amator

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2009-12-09, 09:16:16 »

To moja NDI padła Evil . Zobacz Tiablo TL-1: http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,56306.0.html . Podobno ma trochę pokomplikowane programowanie, ale jest tańsza niż NDI, no i ma koronkę Grin
Możesz zobaczyć np. tutaj: http://www.jet-pol.pl/p52,latarka-diodowa-tiablo-tl-1.html - akurat jest promocja.
pozdrawiam
yano
edit: ale ze mnie gapa - przede wszystkim  Powitanie
« Ostatnia zmiana: 2009-12-09, 09:18:12 wysłane przez yano » Zapisane

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
sałron
Opinii: (45)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Mordor

_Pan Ciemności_

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2009-12-09, 16:49:17 »

A widziałeś Micorfire'a HL2? Co prawda nie spełnia większości Twoich kryteriów (zasilanie/wymiary), ale ma fajny patent taktyczny - wysuwaną (i blokowaną) koronkę. Aczkolwiek to nie jest koronka - to narzędzie zbrodni Wink

http://www.4sevens.com/product_info.php?cPath=63_268&products_id=1476

hl2r.jpg
Odp: NiteCore Defender Infinity czy może coś innego "taktycznego"?
* hl2r.jpg (82.08 KB, 600x401 - wyświetlony 332 razy.)
hl21r.jpg
Odp: NiteCore Defender Infinity czy może coś innego "taktycznego"?
* hl21r.jpg (83.71 KB, 600x402 - wyświetlony 331 razy.)

Żadna z autostrad nie będzie w całości gotowa przed Euro 2012

...czyli "Skok Cywilizacyjny" wg. ekipy partaczy, których najlepszą dziedziną jest "Propaganda Sukcesu".
pawelsz
Kierownik
Opinii: (3)
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #3 : 2009-12-09, 21:16:51 »

zima jest, ludki poubierane są- czy wyobrażasz sobie uderzenie nawet koronką przez ciuchy ?
to taki off top w sumie, w imię "taktyczności" oraz "obronności"
Sugeruję przemyślenie tematu pod kątem jak ma świecić , a nie jak ma uderzać...
c470447
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2009-12-09, 22:30:37 »

Koronka tylko dodaje uroku  Grin - chodzi o cokolwiek twardego w pięści, utwardza pięść i kumuluje siłę zależy jak bijesz. Koronka jak trafi na coś słabo osłoniętego typu łapska to plus dla mnie. Jak nie to tak samo jakbyś dostał czubkiem tępego pręta - 10 razy bym wolał z samej łapy dostać niż siłą skumulowaną w jednym punkcie Grin po to są kubotany, do zmniejszania powierzchni przyłożenia siły, nie masz kogoś zadźgać tylko powodować ból  Evil koronka to przydatne zakończenie zwyczajnie, ale nie zależy mi na latarce z bagnetem. A jak przez łeb walnę to zostanie fajna pieczątka nawet przez czapkę (oczywiście walenie po łbie to ostateczność).

Co do ilości światła wszystko nowoczesne daje > 100 lumenów na Hi z 1 aku więc mi wystarczy.

Byle ogniwa tanie, bezpieczna w użytku (muszą wytrzymać uderzenie, li-ion chyba słabo się do tego ze swoją wybuchowością nadają).

Patrzyłem na UltraFire A10 i były by ok ale 1 tryb 100% tylko, fajnie by było mieć jakiś słabszy też trochę. A znowu UF A10B maja ogniwa jakich nie chcę. Microfire drogie trochę Smiley Tiablo mi odpowiada tylko te tryby, czytałem 5 razy i nadal nie rozumiem na moje za bardzo zagmatwane.

Jak mam nosić tępy pręt wole nosić pręt wydrążony w środku z latarką bo bardziej funkcjonalny  Grin

Jak ktoś jeszcze ma jakieś propozycje bardzo proszę o podpowiedź - już i tak dużo pomogliście w wyborze ale może coś jeszcze się znajdzie do rozpatrzenia?
pawelsz
Kierownik
Opinii: (3)
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #5 : 2009-12-09, 22:55:01 »

nie słyszałem, żeby lion wybuchał od uderzenia, aż sobie chyba takiego zrzucę z dachu na glebę- czemu nie ?
kup np Surefire E2D Defender, do świecenia i grzmocenia pasuje, ino zasilanie na CRki, hihi, no ale pisałeś- CRki nie
Także prośba bardziej się określ o co chodzi ze świeceniem- bo "taktyczne" strobo wiele zdziałać może, a walnąć można czymkolwiek- bez sensu kupować światełko głównie w tym celu.
Określ co chcesz mieć, bo jako kubotan w sumie wszystkie zadziałają
sokoleoko
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2009-12-15, 22:58:17 »

przemyśl opcję na 2 AA, lepiej sie trzyma i wiekszy wybór. np. Eagletac P20A2 (za dwa dni będzie mój  Grin )
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: