Dziekuje Tonio za recke - dzięki niej Nie miałem wątpliwośći co kupić.
Kupiłem SA2, i jestem zaskoczony powerem. Serio:)
Posiadam mini działko fotonowe made By mar3
http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,55926.0.htmlMyślałem że w klasie seryjnych latarek na jedną lub dwie baterie AA Nic Mu nie podskoczy a tu masz...
SA2 Mimo mniejszego reflektora tak w domu jak i na dystans świeci tak samo jeśli nie minimalnie jaśniej.
Latarka świeci naprawde fest i to ładnym białym światłem. Ani Zimno ani ciepło - w sam raz.
Tonio nie wspomniał o tym że płynna regulacja zawsze startuje od minimum co w praktyce daje możliwosć szybkiej zmiany jasności z max lub medium do minimum i spowrotem to znaczy:
Właczamy latare w maxie - naciskamy klawisz w głowicy na ok sekunde tak jakbyśmy chcieli płynnie regulować jasność i latara przygaśnie do min. Puszczasz - oczywiście zostaje min. Krótki klik - masz max
Tak samo w Trybie medium.
Fajne jest też to że odpalając latare w najniższym trybie można płynnie lecz szybko sobie doświetlić plener po czym krótkim klikiem wrócić do Low aby świecić pod nogi. I Ten Low zostanie zapamiętany podobnie jak Max jeśli do niego wróciliśmy przed wyłączeniem latarki.
Do Wad zaliczyłbym Niskie taktowanie PWM w low. Dioda wyraźnie "strobuje" Niczym Świetlówka zasilana z sieci 50 hz. Specjalnie upierdliwe jednak toto nie jest.