G3L - dobierasz emiter Lumens Factory wedle uznania mocy i masz sporą latarkę z mnóstwem światła i genialną bazą do dalszych modyfikacji w przyszłości.
czyli np cos takiego -
http://www.lumensfactory.com/cart_detail.php?id=98? Tylko w tym wypadku potrzebuje 2x18650 - sa do G3L przedluzki?
Zreszta - w standardzie D26 robi piguły (emitery z bazą) wiele firm, więc kombinacji jest od cholery i trochę.
tym trudniejszy wybor dla mnie...
Dodatkowo BJ, ale i chińczycy oferują do tego standardu nakrętki z elektroniką, więc po krótkich poszukiwaniach można mieć komplet "do pracy" i typowo cywilne EDC.
BJ - Ultrafire?
Generalnie ten standard - bo to są rzeczy standaryzowane oferuje nieprzeciętne możliwości kombinacji wariantów - w oparciu o kilka podzespołów których wymiana jest szybsza niż zrobienie siku możesz mieć latarkę na ryby, do pracy, na spacer z psem.
fajnie, tylko ze osoby, ktore tych latarek potrzebuja pewnie w zyciu z tego nie skorzystaja, potrzebuja po prostu niezawodna mocna dobrej jakosci latarke... Ani nie beda mialy czasu ani nie bedzie im sie chcialo tak bawic. Nie kazdy jest latarkowym maniakiem tak jak Wy czy tez ja chocby po czesci...
Możesz dobierać komponenty markowe, chińskie, mieszać jedne z drugimi. Znajdziesz, czy podrzucić linki?

Fajnie ze prezentujecie mi te wszystkie mozliwosci, szukac tez daje rade - nie w tym problem. Sek w tym ze wybieram to dla kogos grzecznosciowo. Niestety nie mam na tyle czasu (szkoda) aby zrobic setki prob zakladajac w domu mini latarkowe laboratorium aby dojsc ostatecznie do czegos fajnego. Czytajac opisy ze stron typu Lumens Factory nie jestem w stanie stwierdzic co z czym polaczyc i jaka bedzie potrzebna przedluzka. Tym bardziej nie jestem w stanie odkryc na podstawie opisow co poswieci fajnie a co jest totalnym niewypalem bo np na barwe swiatla nie da sie patrzec. To tak jakbym komus, kto jest po trzeciej godzinie prawa jazdy, staral sie wytlumaczyc, ze aby dobrze jezdzil musi potrafic wykonac altonen, hamowac lewa noga - pewno ze znajdzie opisy w necie - tylko czy sie nauczy :-]
co do modułów D26, masz miedzy innymi:
Dereelight - chiński producent na nienajgorszym poziomie - tylko ledy, jakość dostateczna, świeci dobrze
czyli cos takiego:
http://www.dereelight.com/cl1hv4.htm ?
oryginalny SF - P60L - moim zdaniem niezastąpiony do prac na średnim i bliskim dystansie (pamiętaj że zbyt mocne swiatło oślepia)
a jaka jest roznica miedzy P60L a oryginalem w G3L?
dawno przestałem być fanem mocy, jak już coś kupię mocnego, to dla zabawy
:-]