|
« Odpowiedz #30 : 2009-10-25, 19:00:02 » |
|
CENZURA  PRL się przypomniał ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #31 : 2009-10-25, 19:01:53 » |
|
ROBEKBIS - jestem pewien tego na 100% - zapytasz skąd ta pewność ? ano mam takie romi w domu to wiem ... co jak co ale dobrze ustawionego smo d26 to taki maluch nie przeskoczy  a co do zdjęć Esthan'a w galerii - zrób lepsze i zamieść je - podyskutujemy btw twoja latarka nie była najjaśniejsza na zlocie, miała po prostu skupionego spota
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #32 : 2009-10-25, 19:06:34 » |
|
Widzę że z towarzystwem wzajemnej adoracji oraz gronem najlepszych fachowców w tej części galaktyki nie wygram, w związku z tym to jest ostatni post w tym temacie. Pozdrawiam jaśnie oświeconych...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #34 : 2009-10-25, 19:50:16 » |
|
Widzisz, Mariusz ma rację- jego mała latarka ma ref SMO a nie OP i romi nie ma szans, prosta fizyka, po prostu dobrze ustawione SMO bije praktycznie każde OP- po to jest zrobione-dac zasięg i skupienie, a jak użyjesz soczewki asferycznej, to już lepiej nie mówić- jaki jest zasięg, ale i użytecznośc mała  Diabełek miał diodę P4 7C (moja ulubiona na EDC, hihi), wydajnościowo słabsza niż ta w twoim romku (inna barwa), do tego zasilana mniejszym prądem, ja miałem takich romków ponad 20cia, były w nich praktycznie wszystkie dostępne diody do xp-e włącznie- ot taka moja zabawa a do tego drivery dające od mA do prawie 2A. Chcesz dyskutować, to zrób rzetelne (mogą być i subiektywne, byle prawdziwe) fotki swojego cuda w porównaniu do innych latarek i wtedy możemy rozmawiać (no ale może w Twoim romku siedzi cudem XP-G z chipem P2/P4 , kto wie, kto wie  ) Bez tego to jest nic nie wnoszący EOT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #35 : 2009-10-25, 20:18:42 » |
|
ROBEKBIS, a czy ktoś Ci nie wierzy? Miałeś coś o większym zasięgu, no i dobrze, tylko co z tego? Ja też mam latarkę która świeci dość mocnym spotem bo ma SMO (modowana Aurora). I fajnie, tylko właśnie ją wymieniam na coś ze słabszą diodą i OP. Dlaczego? Bo już mnie nie kręci to co nadal kręci Ciebie - czyli świecenie na sufit ;-) Dziś szedłem z nią przez las i kicha... Zostanie do wychodzenia z psem wieczorem w mieście, a do lasu potrzebuję czegoś lepszego. Żeby nie było - w połowie lasu wymiękłem i wyciągnąłem DBS'a z MC-E - i bynajmniej nie dla mocy bo była cały czas na low. Ale to też nie latarka do lasu... Poza tym co to za sens porównywać mody z seryjniakami, które muszą być kompromisem, bo muszą się sprzedać w jak największej ilości - 1000 średnio zadowolonych klientów jest zawsze lepsze niż 100 szczęśliwych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #36 : 2009-10-25, 21:23:42 » |
|
Torch.pl to chyba najluźniejsze forum jakie znam - wiec nie ma tu mowy o GTW. Prędzej już na knives chyba  Robekbis - po prostu twoja latarka ma większe skupienie niż te z którymi porównywałeś , twoja ma mocniejszego spota mimo mniejszej ilosci lm od innych ( w tamtych lm idą bardziej w spill). Przecież nie moge powiedziec ze porownalem z ze swiatlami przednimi trzech aut mojego jeta 3 pro ibs i wyszlo na to ze on jets mocniejszy (bo zasięg ma większy) . Pozdro od Pingwina
|
|
|
|
|
|
Sprzedam Maczety Marbles 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #37 : 2009-10-25, 21:47:20 » |
|
Przecież nie moge powiedziec ze porownalem z ze swiatlami przednimi trzech aut mojego jeta 3 pro ibs i wyszlo na to ze on jets mocniejszy (bo zasięg ma większy) to mnie rozwaliło  nie wiem czy zauważyłeś, jak znaki fajnie świecą oświetlone ledami  ... mogę w takim razie powiedzieć , że mój zielony laser to takie małe EDC- w pokoju po odbiciu o sufit jest jasno a zasięgiem wymiata (sprawdzony zasięg to kole 4km) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #38 : 2009-10-25, 21:53:01 » |
|
ja napisałem ze "nie mogę " a nie ze mogę 
|
|
|
|
|
|
Sprzedam Maczety Marbles 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #39 : 2009-10-25, 22:22:16 » |
|
Autor i właściciel chyba się nie pogniewa jak wrzucę tu fotę co można zrobić z Romka będącego bohaterem tego wątku. Jest to zmodyfikowany Romek z driverem od zdaje się Cali, XR-E Q5 low Vf, karmiona 14500. Latarka odchudzona do granic możliwości. Maniak wagi, _delikatnie_ rzecz ujmując  Mocowanie do kasku to też jakaś ultra lekka rzeźba z alu  Ale do rzeczy. Co jak co, Romek wygar ma. IMO świeci jak D26 i w takim zastosowaniu się sprawdza (tzn. jako dodatek wspomagający na głowie). Zaświecić można tym dość daleko, oślepić psy etc. Przy tym jest lekkie i małe. Jednak jako samodzielna latarka EDC... Hmm, sory, no way, ale nie tędy droga. Co z tego, że świeci najdalej z latarek AA/14500? Oczywiście nie ma co dyskutować z osobistymi preferencjami. Jednak prawda jest taka: dojrzali latarkowicze idą w szerokość promienia. Obwód znaczy. Tak też podobno wolą kobiety  ps. http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,56948.0.html
|
 Odp: Jak to możliwe ???
RC-G2.jpg (158 KB, 567x599 - wyświetlony 214 razy.)
|
|
« Ostatnia zmiana: 2009-10-25, 22:36:08 wysłane przez sałron »
|
|
Żadna z autostrad nie będzie w całości gotowa przed Euro 2012
...czyli "Skok Cywilizacyjny" wg. ekipy partaczy, których najlepszą dziedziną jest "Propaganda Sukcesu".
|
|
|
 |
« Odpowiedz #40 : 2009-10-26, 19:04:24 » |
|
Widzę że z towarzystwem wzajemnej adoracji oraz gronem najlepszych fachowców w tej części galaktyki nie wygram, w związku z tym to jest ostatni post w tym temacie. Pozdrawiam jaśnie oświeconych...
Ja się chętnie spotkam z ROBEKSIKIEM i latarkę obadam i porównam ze swoimi sprzętami - mam tego parę sztuk więc pomiar będzie wiarygodny. Kolego zapodaj na PW gdzie grasujesz to się zmówimy i będzie po temacie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #41 : 2009-10-26, 20:31:19 » |
|
A czy dojrzały latarkowicz zestawia Romiego z D10, LD10 czy C3? Nie wiem, skąd ten pomysł. Dla mnie to jest inna klasa i już.  Edzia: Przecież nie moge powiedziec ze porownalem z ze swiatlami przednimi trzech aut mojego jeta 3 pro ibs i wyszlo na to ze on jets mocniejszy (bo zasięg ma większy) .
Ostatnio wyraziłem przy swoim instruktorze jazdy, że halogenowe światła mijania uważam tak na prawdę za pozycyjne. Co jak co, ale oświetlać to one mogą dojście do drzwi na podwórku...  A HIDy prawie nie ustępują długim! 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2009-10-26, 20:33:14 wysłane przez Kazik »
|
|
NaŁoCzA  
|
|
|
 |
« Odpowiedz #42 : 2009-10-26, 21:28:08 » |
|
Ico na to instruktor ? 
|
|
|
|
|
|
Sprzedam Maczety Marbles 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #43 : 2009-10-26, 21:34:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #44 : 2009-10-26, 21:35:54 » |
|
Zrozumiał mnie tak, że pomyliłem światła postojowe z mijania. Powiedziałem po tym tę samą myśl po ludzku, chwilę jeszcze o tym pogadaliśmy, a na następną jazdę przyniosłem mu Pendrive'a z zapisaną stroną z naszego forum, na której Windforce (żyje on jeszcze, a wraz z nim T5?) pisał o technice HID.  Edzia: Twierdzi, że światła podług przepisów mają świecić na 40m - 60m (spot - poświata). No i moje EDC świecą dalej (no dobra, nie to najnowsze). 
|
|
|
|
|
|
NaŁoCzA  
|
|
|
|