trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 11:52:19 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Jak to możliwe ???  (Przeczytany 9015 razy)
ROBEKBIS
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Warszawa

ROBEKBIS

Ignoruj
« Odpowiedz #30 : 2009-10-25, 19:00:02 »

CENZURA Huh? PRL się przypomniał ?
mar3
Kierownik
Opinii: (73)
*

Miejsce pobytu: okolice Poznania

« Odpowiedz #31 : 2009-10-25, 19:01:53 »

ROBEKBIS - jestem pewien tego na 100% - zapytasz skąd ta pewność ? ano mam takie romi w domu to wiem ... co jak co ale dobrze ustawionego smo d26 to taki maluch nie przeskoczy  Wink

a co do zdjęć Esthan'a w galerii - zrób lepsze i zamieść je - podyskutujemy  Wink

btw twoja latarka nie była najjaśniejsza na zlocie, miała po prostu skupionego spota  Grin
ROBEKBIS
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Warszawa

ROBEKBIS

Ignoruj
« Odpowiedz #32 : 2009-10-25, 19:06:34 »

Widzę że z towarzystwem wzajemnej adoracji oraz gronem najlepszych fachowców w tej części galaktyki  nie wygram, w związku z tym to jest ostatni post w tym temacie. Pozdrawiam jaśnie oświeconych...
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
Opinii: (8)
*

« Odpowiedz #33 : 2009-10-25, 19:13:41 »

Pisz mu Chill Out to nie słucha no Smiley

Pawełsz też miał trochę szpeju w rękach, Mar3 z nas wszystkich (mogę się mylić) jako jedyny robi latarki od podstaw i naprawdę
niesamowite modyfikacje latarek. Ja to ja, już sam nie wiem co miałem w łapach ale myślę że gdzieś na 3000 hidowych lumenów
się zatrzymałem (mam świadka nawet na to Cheesy), więc bądź co bądź, trochę się znamy na rzeczy.

Towarzystwo wzajemnej adoracji - tja. Moje boje z Pawłemsz to momentami były bardzo spektakularne, z Phantomem się dla zasady
tłuczemy gdzie możemy. Więc nie przesadzałbym z oskarżeniami.
pawelsz
Kierownik
Opinii: (3)
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #34 : 2009-10-25, 19:50:16 »

Widzisz, Mariusz ma rację- jego mała latarka ma ref SMO a nie OP i romi nie ma szans, prosta fizyka, po prostu dobrze ustawione SMO bije praktycznie każde OP- po to jest zrobione-dac zasięg i skupienie, a jak użyjesz soczewki asferycznej, to już lepiej nie mówić- jaki jest zasięg, ale i użytecznośc mała Sad
Diabełek miał diodę P4 7C (moja ulubiona na EDC, hihi), wydajnościowo słabsza niż ta w twoim romku (inna barwa), do tego zasilana mniejszym prądem, ja miałem takich romków ponad 20cia, były w nich praktycznie wszystkie dostępne diody do xp-e włącznie- ot taka moja zabawa a do tego drivery dające od mA do prawie 2A.

Chcesz dyskutować, to zrób rzetelne (mogą być i subiektywne, byle prawdziwe) fotki swojego cuda w porównaniu do innych latarek i wtedy możemy rozmawiać (no ale może w Twoim romku siedzi cudem XP-G z chipem P2/P4 , kto wie, kto wie  Huh?)
Bez tego to jest nic nie wnoszący EOT
Henry
Opinii: (0)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #35 : 2009-10-25, 20:18:42 »

ROBEKBIS, a czy ktoś Ci nie wierzy? Miałeś coś o większym zasięgu, no i dobrze, tylko co z tego? Ja też mam latarkę która świeci dość mocnym spotem bo ma SMO (modowana Aurora). I fajnie, tylko właśnie ją wymieniam na coś ze słabszą diodą i OP. Dlaczego? Bo już mnie nie kręci to co nadal kręci Ciebie - czyli świecenie na sufit ;-) Dziś szedłem z nią przez las i kicha... Zostanie do wychodzenia z psem wieczorem w mieście, a do lasu potrzebuję czegoś lepszego. Żeby nie było - w połowie lasu wymiękłem i wyciągnąłem DBS'a z MC-E - i bynajmniej nie dla mocy bo była cały czas na low. Ale to też nie latarka do lasu...
Poza tym co to za sens porównywać mody z seryjniakami, które muszą być kompromisem, bo muszą się sprzedać w jak największej ilości - 1000 średnio zadowolonych klientów jest zawsze lepsze niż 100 szczęśliwych.
Pingwin Pluszaczny
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #36 : 2009-10-25, 21:23:42 »

Torch.pl to chyba najluźniejsze forum jakie znam - wiec nie ma tu mowy o GTW. Prędzej już na knives chyba  Smiley
Robekbis - po prostu twoja latarka ma większe skupienie niż te z którymi porównywałeś , twoja ma mocniejszego spota mimo mniejszej ilosci lm od innych ( w tamtych lm idą bardziej w spill).
Przecież nie moge powiedziec ze porownalem z ze swiatlami przednimi trzech aut mojego jeta 3 pro ibs i wyszlo na to ze on jets mocniejszy (bo zasięg ma większy) .
Pozdro od Pingwina

Sprzedam Maczety Marbles Cheesy
pawelsz
Kierownik
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #37 : 2009-10-25, 21:47:20 »

Przecież nie moge powiedziec ze porownalem z ze swiatlami przednimi trzech aut mojego jeta 3 pro ibs i wyszlo na to ze on jets mocniejszy (bo zasięg ma większy)
to mnie rozwaliło Smiley nie wiem czy zauważyłeś, jak znaki fajnie świecą oświetlone ledami Smiley
... mogę w takim razie powiedzieć , że mój zielony laser to takie małe EDC- w pokoju po odbiciu o sufit jest jasno a zasięgiem wymiata (sprawdzony zasięg to kole 4km)  Grin  Duży uśmiech
Pingwin Pluszaczny
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #38 : 2009-10-25, 21:53:01 »

ja napisałem ze "nie mogę " a nie ze mogę  Wink

sałron
Opinii: (45)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Mordor

_Pan Ciemności_

Ignoruj
« Odpowiedz #39 : 2009-10-25, 22:22:16 »

Autor i właściciel chyba się nie pogniewa jak wrzucę tu fotę co można zrobić z Romka będącego bohaterem tego wątku. Jest to zmodyfikowany Romek z driverem od zdaje się Cali, XR-E Q5 low Vf, karmiona 14500. Latarka odchudzona do granic możliwości. Maniak wagi, _delikatnie_ rzecz ujmując Grin Mocowanie do kasku to też jakaś ultra lekka rzeźba z alu Cool Ale do rzeczy. Co jak co, Romek wygar ma. IMO świeci jak D26 i w takim zastosowaniu się sprawdza (tzn. jako dodatek wspomagający na głowie). Zaświecić można tym dość daleko, oślepić psy etc. Przy tym jest lekkie i małe. Jednak jako samodzielna latarka EDC... Hmm, sory, no way, ale nie tędy droga. Co z tego, że świeci najdalej z latarek AA/14500? Oczywiście nie ma co dyskutować z osobistymi preferencjami. Jednak prawda jest taka: dojrzali latarkowicze idą w szerokość promienia. Obwód znaczy. Tak też podobno wolą kobiety  Grin  Aniołek  Roll Eyes

ps. http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,56948.0.html

RC-G2.jpg
Odp: Jak to możliwe ???
* RC-G2.jpg (158 KB, 567x599 - wyświetlony 214 razy.)
« Ostatnia zmiana: 2009-10-25, 22:36:08 wysłane przez sałron » Zapisane

Żadna z autostrad nie będzie w całości gotowa przed Euro 2012

...czyli "Skok Cywilizacyjny" wg. ekipy partaczy, których najlepszą dziedziną jest "Propaganda Sukcesu".
Stn
Opinii: (0)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #40 : 2009-10-26, 19:04:24 »

Widzę że z towarzystwem wzajemnej adoracji oraz gronem najlepszych fachowców w tej części galaktyki  nie wygram, w związku z tym to jest ostatni post w tym temacie. Pozdrawiam jaśnie oświeconych...

Ja się chętnie spotkam z ROBEKSIKIEM i latarkę obadam i porównam ze swoimi sprzętami - mam tego parę sztuk
więc pomiar będzie wiarygodny. Kolego zapodaj na PW gdzie grasujesz to się zmówimy i będzie po temacie.

Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #41 : 2009-10-26, 20:31:19 »

Jednak jako samodzielna latarka EDC... Hmm, sory, no way, ale nie tędy droga. Co z tego, że świeci najdalej z latarek AA/14500? Oczywiście nie ma co dyskutować z osobistymi preferencjami. Jednak prawda jest taka: dojrzali latarkowicze idą w szerokość promienia. Obwód znaczy. Tak też podobno wolą kobiety  Grin  Aniołek  Roll Eyes

A czy dojrzały latarkowicz zestawia Romiego z D10, LD10 czy C3? Nie wiem, skąd ten pomysł. Dla mnie to jest inna klasa i już. Tongue

Edzia:

Przecież nie moge powiedziec ze porownalem z ze swiatlami przednimi trzech aut mojego jeta 3 pro ibs i wyszlo na to ze on jets mocniejszy (bo zasięg ma większy) .

Ostatnio wyraziłem przy swoim instruktorze jazdy, że halogenowe światła mijania uważam tak na prawdę za pozycyjne. Co jak co, ale oświetlać to one mogą dojście do drzwi na podwórku... Roll Eyes

A HIDy prawie nie ustępują długim! Evil
« Ostatnia zmiana: 2009-10-26, 20:33:14 wysłane przez Kazik » Zapisane

NaŁoCzA Wink

Pingwin Pluszaczny
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #42 : 2009-10-26, 21:28:08 »

Ico na to instruktor ? Cheesy

mar3
Kierownik
Opinii: (73)
*

Miejsce pobytu: okolice Poznania

« Odpowiedz #43 : 2009-10-26, 21:34:42 »

A instruktor na to: chciał bym widzieć pana latarkę edc Grin Grin Grin
Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #44 : 2009-10-26, 21:35:54 »

Zrozumiał mnie tak, że pomyliłem światła postojowe z mijania. Powiedziałem po tym tę samą myśl po ludzku, chwilę jeszcze o tym pogadaliśmy, a na następną jazdę przyniosłem mu Pendrive'a z zapisaną stroną z naszego forum, na której Windforce (żyje on jeszcze, a wraz z nim T5?) pisał o technice HID. Cheesy

Edzia:
Twierdzi, że światła podług przepisów mają świecić na 40m - 60m (spot - poświata). No i moje EDC świecą dalej (no dobra, nie to najnowsze). Wink

NaŁoCzA Wink

Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: