polutowałem sobie moduł D26 na razie z driverem 3xAMC. tak więc mamy ok 1050mA ssane z baterii.
całość komponuję sie ładnie z odbłyśnikiem OP z wersji XRE i XPE
idę z takim kompletem na miernik i co? po dokładnym zbadaniu obu odbłyśników i bardzo precyzyjnym ustaleniu odległości na mierniku zrobiło się ok 5000lux/1m ;( kicha. jestem totalnie zdegustowany.
dla porówniania ten sam odłyśnik z XPE R2 pokazał ok 8000lux/1m
sprawdzam jeszcze raz prąd -wszystko OK. no dobra czekamy do zmroku.
OK. jest już ciemno choć oko wykol, ide na drogę koło domu z pakietem latarek po kieszeniach

wziąłem polestara i dwa solarforce z XPE i XPG
wracałem już do domku z całkiem innymi wrażeniami niż te z miernika i rzutów na ścianę

Jest SUPER.
Emiter jest jakby idealnie stworzony do latarek EDC, daje znacznie szersze pole widzenia i jednocześnie zapewnia więcej niż przyzwoity zasięg. w mojej opinii taka dobrze ugotowana zupka z XRE i MC-E, już wiem co będę montować na rower.

i patrzcie jak miernik potrafi człowieka wprowadzić w błąd.
latara na beamshotach na ścianie jest wyrażnie słabsza niż XRE, wt erenie jednak ku memu wielkiemi żdziwieniu zasięg jest bardzo porównywalny z nieznaczną przewagą XPE jednak szerokość wiązki i rozkład światła w XPG to ideał na latarę EDC, jest szeroko prawie jak w P7 czy MCE. jednocześnie nie potrzeba zasilać tego dużym prądem

dziś jeszcze porobię pastylki z driverami 4xAMC i 17880

i poeksperymentuje z innymi lustrami.
fotki z porównania postaram się zrobić dziś wieczorem,
(na ostatniej fotce od lewej XPG i XPE)