Nie zauważyłem tu kącika prezentacyjnego, więc skorzystam z okazji żeby się oficjalnie przywitać. Czytam Wasze teksty i opinie już przeszło rok, aż przyszedł czas kiedy poczułem potrzebę żeby się aktywować

.
Moja historia jest prosta (jak ten film). Od dzieciństwa fascynowały mnie latarki, jak prawie każdego chłopca. Teraz, mimo znacznego upływu lat fascynacje z dzieciństwa przebudziły się na nowo.
Ehhh, nie ma co oplatać, ciągnie mnie do światła i tyle
Po tym jak 2 tygodnie temu zgubiłem w lesie Fenixa LD10 (cieszyłem się nim całe 2 miesiące

) szukałem czegoś na zastępstwo. Ot takiej małej latareczki na jednego "paluszka".
W czasie poszukiwań przeczytałem prawie cały internet od lewej do prawej i uległem urokowi najnowszego JETBeam'a JET I PRO.
Pomijając kwestie techniczno-praktyczne latareczka po prostu poraża swoim pięknem. Co oczywiście jest sprawą umowną

Ale gdyby tak dało się w niej wydłużyć low z tych 50 godzin do 240 jak w Quark'u AA i zrobić płynną regulację od 0,2 lumena do tych 225 (przy diodzie Q3 A5)
to by było bardzo, bardzo idealnie.
Oczywiście taki high przy użyciu 14500.
Podsumowując. Czy istnieje, albo czy może zaistnieć latarka z płynną regulacją 0,2 - 225 lumenów (nawet 200 max wystarczy) zasilana 1xAA (z możliwością użycia 14500); z mega dłuuugim czasem na low (na mistrzowskim poziomie Quark'a AA) i z możliwością strzelenia w razie potrzeby trochę dalej (tak ze 120-130 lumenów z AA i te dobre 200 z 14500) ?
Chciałbym żeby to była następna zakupiona latarka
Czy to w ogóle jest technologicznie możliwe?
Czy po prostu jeszcze nikt nie wpadł na tak genialny pomysł?

Czy może jestem niepoprawnym marzycielem?