Witajcie
Jako, że wypowiadam się po raz pierwszy - witam wszystkich!
Obserwuję forum już od jakiegoś czasu, ale nie będę zanudzał zbędnymi szczegółami.
Sprawa jest prosta - chcę kupić pierwszą prawdziwą latarkę (mam już prawdziwy nóź dzięki knives.pl)

Wiem, że takich tematów było sporo i większość z nich przejrzałem od A do Z, ale mój problem jest trochę innej natury.
Na 95% zdecyduję się na Ultrafire C3 z diodą Q5. Czytałem kilka opinii i widzę, że ludzie są zadowoleni z niej
z racji ceny i możliwości, szczególnie możliwości tuningu.
I tu właśnie pojawia się pytanie:
czy jest sens, żebym już na samym początku bawił się w modyfikowanie oryginalnej C3 czy lepiej sobie odpuścić?
Wiem, że nie kupię latarki do wszyskiego i nie w takiej kwocie (około 100 - 120 zł), ale wiem też, że na jednej się nie skończy

To ma być prezent niespodzianka od mojej dziewczyny

Przeznaczenie:
Latarka użytku ogólnego, czyli garaż, ogródek, dom, może jakiś krótki spacer z psem.
Na czym mi zależy?
Zasilanie jedno albo dwu akumulatorowe (1xAA, 2xAA z możliwością ewentualnej zmiany na 14500 lub 18650).
Czas świecenia jest ważniejszy niż zasięg, tryby low-high również mile wskazane.
Rozmiar - nie musi być w pełni kompaktowy, nie będę jej nosił na co dzień, a jeśli tak to w jakimś futerale, nie w kieszeni (dlatego może być na dwa paluszki).
Wiem, że Tonio bawił się w modyfikacji tego modelu, dostałem od niego wiadomość, ale ma tylko wersję stalową
z emiterem R2.
I jeśli warto bawić się w modyfikacje to czy ktoś mógłby mi w tym pomóc tzn. podpowiedzieć co zamówić (emiter i driver) i ew. za opłatą poskładać wszystko do kupy?
Jestem z Rudy Śląskiej, więc odbiór w okolicach Rudy - Katowic byłby dobrym pomysłem, ew. wysyłka.
Wszystko zamówiłbym w Dealextreme, a racji cen i kursu dolara myślę, że zostanie mi trochę kasy na wynagrodzenie złotej rączki

Chyba, że ktoś ma inne, równie ciekawe propozycje

Nie wiem co jest mogę dodać...
To chyba wszystko.
Pozdrawiam gorąco!